banner564

İddiasında ısrarcı

E&S Ltd. Direktörü Ahmet Şener, Akıllı Sayaç ihalesinde sudan sebeplerle ekarte edildiklerini ileri sürdü

İddiasında ısrarcı
banner598
Çiğdem AYDIN
Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun (Kıb-Tek), akıllı sayaç ihalesiyle ilgili iddialar gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. İhaleye katılan bazı firma sahipleri kasıtlı olarak ekarte edildiklerini savunuyor. Diyalog Gaztesine konuşan E&S Ltd. Direktörü Ahmet Şener, “KIB-TEK daha önce kendi kendine böyle büyük ihale yapmamıştır, bu derece büyük ihalelerin Merkezi İhale Komisyonu (MİK) tarafından yapılması gerektiğini belirtti. 

Sudan sebeplerle ekarte edildik
Şener, Kıb-Tek yönetim kurulu başkanı İsmet Akim’in kendilerini mahkemeye veriyor olmasını ise “her şey ortadadır isterlerse baksınlar biz sudan sebeplerle ekarte edildik devletin bizim paramızı çarçur etmeye hakkı yoktur” diyerek tepki gösterdi. Şener, “Firmamızın yaptığı işler ortadadır garanti belgeleri referanslarımız herşeyimiz şeffaf ve açıktır. 16 milyon kusurluk bir teklif sunduk klasörlerle gayet net ve temiz bir şekilde dosyalarımızı hazırdadık, bu kez de bize neden klasörde de zarfta değil mazeretini öne sürdüler ve ekarte edildik, kamuoyu bunu iyi anlamalıdır” dedi. 
“Sadece bu ihale için üç aylık bir çalışma yapıldığını ve gerekli numuneleri de Almanya’dan getirdiklerini ifade etti. Bu devletim bizim paramızı ve zamanımızı çarçur etmeye hakkı yoktur” diyen Şener yapılan ihalenin Merkezi İhale Komisyonu tarafından yapılması gerektiğine vurgu yaptı. 

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2014, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474