banner564

İflasın resmi

Alacak-verecek davalarının 160 bine ulaştığı bildirildi

İflasın resmi
banner598
Çiğdem AYDIN
   KKTC Faiz Mağdurları Derneği Başkanı Kazım And, ülkede ekonomik gidişatın iyi olmadığını, alacak-verecek davalarının 160 bine ulaştığını söyledi.
   Bankalardaki mevduatların yüzde 14,47 oranında artış gösterdiği yönündeki açıklamayı değerlendiren kazım Ad “Merkez Bankasını davet ediyorum. Mevduatları yüksek miktarlarda artıranlar kimlerdir, bunları br bir açıklasın. Bunların sayısı 50’yi geçmiyor”dedi.
   And, bu konuda şöyle dedi:
    “Yüzde 14’lük mevduat artışı kimlerindir, hangi şirketlerindir, hangi iş adamlarınındır açıklasınlar. Çünkü ısrar ediyorum bu yüzde 14’lük artışın içinde halk yoktur. Halkın para biriktirecek bir ekonominin içinde olmadığını en yakın ben bilirim. Bugün itibariyle davalık olan fiilen 40 bin aile vardır faiz mağduru, son 8 yılda 160 bin dava dosyalandı, haklarında yasal takip başlatılanların sayısının haddi hesabı yoktur. Artış iddiasının aksine insanların mevduatlarında azalma vardır. Artış bazı iş adamlarında, ithalat beslenenlerdedir. Bu ülke tüccarların eline kaldı. Merkez Bankası da ne yazık ki halkın, mağdurun değil bankaların tefecilerin yanındadır. Merkez Bankası açıklasın 50 iş adamı 50 işyerinden fazla mevduat artıran yoktur bu memlekette.” 

Rumlar zengindi
   Kazım And “Rumların batmış haliyle bankalardaki mevduat toplamı 46.5 milyar Euro, bizde ise 4.2 milyar. bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz ?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:
“Rum tarafında mevduat farkımız olması gayet doğaldır, çünkü zaten onlar krizden önce en zengin ülkeler arasındaydı o zenginlikten sonra mevduatlarının bu şekilde olması gayet doğal. Onlarda reel sektör güçlendirilmiştir ve canlıdır hala yatırım çekmek için özel politikalar uyguluyorlar iş hacmi ve nüfusu da bu mevduata uygundur. Bana garip gelmedi, garip olan açıklama bizimkilerdedir 300 bin nüfuslu bir ülkede 160 bin alacak verecek davasında takipte olan insan varken ve 40 bin aile faiz mağduru iken bu açıklama ülke geneli için abestir.” 

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2015, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474