banner564

İhale aşaması tamamlandı

Bakan Dürüst, ölümlü kazalarla sık sık gündeme gelen Değirmenlik-Girne yolunun yenilenmesi için düğmeye basıldığını belirtti

İhale aşaması  tamamlandı
banner598
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Pınarlı köyünü ziyaret ederek, köylünün taleplerini dinledi; gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. 
Serdarlı - Pınarlı yoluyla ilgili talepleri haklı bulduğunu, konuyla ilgili karayolları teknik personelinin çalışma yapacağını dile getiren Dürüst, Pınarlı halkının talebini, şartlar ve imkanlar çerçevesinde yerine getirmeye çalışacaklarını belirtti.
Değirmenlik – Girne yolunun yenilenmesi çalışmaları ile ilgili gelinen aşama hakkında bilgi veren Dürüst, “Kolay bir proje olsaydı, çok önceden yapılabilecekti. Ancak göreve gelir gelmez, yol ile ilgili projelerimizi tamamladık, geçtiğimiz yıl Ekim ayında KKTC’yi ziyaret eden TC Ulaştırma Bakanı’na projemizi sunduk ve şu an gelinen aşamada, yolun yenilenmesi ile ilgili olarak çıkılan ihale sonuçlanmış, ihaleyi alan firma belirlenmiş ve ihaleyi alan firma şu anda KKTC’dedir” dedi.
Bakan Dürüst, Girne dağ yolu yenileme projesi ihalesini kazanan firmanın, ihale şartnamesini imzalayarak KKTC’ye geldiğini ve şu anda firmanın şantiye oluşturmak için başlatmış olduğu çalışmalarının sonuna gelindiğini belirtti.

“Sürücüler dikkatsiz ve süratli…”
Dürüst şöyle devam etti:
“Her ne kadar dağ yolunun, bozuk bir yol, güvensiz bir yol olduğunu sadece söylesek bile, sürücüler olarak bizler de, gerek cep telefonu ile konuşarak veya mesajlaşarak, dikkatsiz ve süratli araç kullanmaya devam ettiğimiz müddetçe, kazaların olması maalesef kaçınılmaz olacaktır. Böylesi dikkatsiz ve süratli araç kullanmaya devam edersek, yol ne kadar da düzgün ve güvenli olsa da, maalesef ki kazalar kaçınılmaz olacaktır.
Bu ikazları ya da tespitleri, mazeret olsun diye söylemiyorum. Bizim bugünkü görevimiz, imkanlar ölçüsünde yollarımızı düzeltmek ise, biz görevimizi elbette ki yapacağız. Bir şeyi yapacağımızı söylüyorsak onu mutlaka yaparız. Devletimizin kısıtlı imkanları ile halkımıza hizmet götürmeye devam edeceğiz. Bununla devletimizin acizliğini söylemiyorum. Bizler nereden nereye geldiğimizi çok iyi biliyoruz.”
Bakan Dürüst, bütün bu yatırımların ve çalışmaların, KKTC Devleti’nin imkanları çerçevesinde ve Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin yardımları ile gerçekleştirildiğini belirterek, “Hizmetlerimiz halkımız için, halkımızın güvenliği, rahatlığı ve daha iyi şartlarda, vatan topraklarında yaşam sürdürmeleri içindir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2017, 10:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474