banner564

İhmali olan cezalandırılsın

Eğitim Bakanlığı okul inşaatındaki çökmeden sorumlu olmadığını savundu, Müteahhitler Birliği olayla ilgili soruşturma komisyonu kurulacağını açıkladı

İhmali olan cezalandırılsın
banner598

 Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Girne’de yapımı devam eden okul binası inşaatında meydana gelen çökme konusunda yaptığı açıklamada, devletin inşaat yapma prosedürü çerçevesinde, ihaleye çıkılan inşaatın, kontrol ve denetiminin Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Planlama ve İnşaat Dairesi’nde olduğu kaydedildi.

Açıklamada, tüm işlemlerin ilgili daire tarafından yürütülmekte olduğu bildirildi.
Açıklamada, ihale şartları gereği yaşanan olayın devletin bütçesine herhangi bir yük oluşturmayacağı ifade edildi. 

“5 işçinin durumları iyi”
Girne’nin Püsküllü bölgesinde yapımı devam eden yeni okul binasının inşaatı sırasında beton dökümünün yapıldığı esnada kurulan kalıpların çöktüğü ve çalışan 5 işçinin yaralandığı belirtilen açıklamada, yaralanan işçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu, tedavilerinin Girne Dr. Akçiçek Hastanesi’nde devam ettiği kaydedildi.

Gürcafer: Komisyon kurulacak
Öte yandan Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Girne'de yapımı devam eden okul binası inşaatında meydana gelen çökmeyle ilgili soruşturma komisyonu oluşturulacağını söyledi. 
İş sağlığı ve güvenliği ile yapı denetimi bakımından da sistemin yarattığı zafiyetlerin sorgulanacağını kaydeden Gürcafer, “Müteahhit firmamız da dahil, varsa tüm sorumlulardan hesap sorulması sürecini aşama aşama kamuoyuyla paylaşarak neticeye gideceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

“Yaptırımlar ağırlaştırılmalı”
Bu arada Bağımsızlık Yolu Girne Örgütü’nden yetkililer, beton dökümü sırasında çökme yaşanan Girne’deki okul inşaatı önünde basın açıklaması yaptı.
Bağımsızlık Yolu Girne Örgütü, iş kazalarının önlenebilmesi için iş sağlığı ve güvenliğine uymayan sorumlulara yönelik yaptırımların ağırlaştırılması çağrısında bulundu.
Açıklamada, söz konusu kazanın, devletin kendi yaptırdığı inşaatı bile denetlemekten aciz bir yapıda olduğunun göstergesi olduğu savunuldu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474