banner564

İkaz üçgeni yoktu

Trafik subayı Osman Aydın’ın hayatını kaybettiği kazayla ilgili olarak odun yüklü kamyonetin şoförü Kemal Manaz tutuklandı

İkaz üçgeni yoktu
banner598
Zorkun TAŞER

Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda önceki gün polis trafik müdürü Osman Aydın’ın ölümüyle sonuçlanan kaza ile ilgili polis soruşturması başlatıldı. Osman Aydın’ın yol kenarında çarptığı Van aracın park ederken emniyet tedbirleri almadığı ortaya çıktı. Yasal olarak koyulması gereken üçgenleri yanında bulundurmayan sürücünün sadece dörtlüleri yakarak bekleyişe geçtiği ortaya çıktı.  Öte yandan kazanın meydana geldiği anayolun aydınlatmasının olmadığı belirtilirken, kazaya karışan aracın sürücüsü Kemal Manaz dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.  Aleyhinde tutulama emri talep edilen zanlı Manaz, “Benim suçum yok, ben de ölebilirdim” dedi.

3 gün tutukluluk istedi
Kaza mahkemesinde gerçekleştirilen duruşmada soruşturmayı yürüten polis, saat 17.40 sıralarında meydana gelen kazada Osman Aydın’ın yaşamını yitirdiğini belirterek, kaza ile ilgili olguları aktardı. Polis, zanlının Lefkoşa - Güzelyurt anayolunun 14-15 kilometrelerinde gerekli emniyet tedbirlerini almadan bozulduğu gerekçesi ile aracını yolun soluna park ettiğini, o esnada geriden gelmekte olan Osman Aydın’ın araca arkadan çarptığını söyledi. Osman Aydın’ın kaza yerinde yaşamını yitirdiğini kaydeden polis, soruşturma başlatıldığını, zanlının araçta üçgen olmadığı için koymadığını ve yolun aydınlatmasının olmadığını söylediğini, bu konuların araştırılacağını, ifadeler alacaklarını belirterek zanlının üç gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

Üçgen yok
Mahkemede söz hakkı alan zanlı ise, aracın kendisine ait olmadığını, bozulduğu esnada araçta üçgen bulunmadığını, dörtlüleri yakıp beklemeye başladığını ifade ederek, “benim suçum yok. “Biz de ölebilirdik” dedi. Talebi değerlendiren mahkeme, zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2014, 10:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474