banner564

İki farklı plan

Bakan Arıklı, Türkiye dışındaki ülkelere doğrudan uçuş için çalışma yapıldığını söyledi

İki farklı plan

Suna ERDEN
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı ve YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, Ercan Havalimanı’na Türkiye dışındaki ülkelerden direkt uçuşların başlatılması amacıyla A ve B planlarını devreye aldıklarını açıkladı.
Bakan Arıklı, A planının öncelikle Ercan’daki teknik eksikliklerin giderilmesini kapsadığını belirtti. Teknik iyileştirmelerin tamamlanmasının ardından Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) ve Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü’ne (ICAO) başvurulacağını ifade eden Arıklı, gerekli belgelerin alındıktan sonra uçuşların önünde engel oluşturulması durumunda uluslararası mahkemelere başvuracaklarını söyledi.
Arıklı, Ercan Havalimanı’nın uluslararası uçuşlara uygun hale getirildiğini belirterek, teknik eksikliklerin giderilmesinin ardından İngiltere’den gelecek akreditasyon firması tarafından onay alınacağını kaydetti. Onayın ardından uçuşların önünde herhangi bir engel oluşturulması halinde uluslararası hukuki süreçlerin işletileceğini ifade etti.
B planının ise Ercan’ın Türkiye Devlet Hava Meydanları sistemine dahil edilmesini içerdiğini belirten Arıklı, bu yolla seferlerin başlatılabileceğini ve planların Türkiye ile istişare edilerek hazırlandığını vurguladı. Bakan, Ercan uluslararası havacılık listesinde yer almadığı sürece diğer ülkelerden direkt uçuş yapılamayacağını söyledi.
Bakan Arıklı, geçmiş dönemde Azerbaycan’dan KKTC’ye direkt uçuşların yapıldığını ve Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın Bakü ile Kırgızistan’a sefer düzenlediğini hatırlattı. Ancak yeterli yolcu kapasitesine ulaşılamadığı için seferlerin devam etmediğini belirten Arıklı, A ve B planları devreye alındığında yolcu kapasitesinin artırılmasına yönelik çalışmaların da yapılacağını ifade etti.
Azerbaycan Havayolları’nın (AZAL) KKTC’ye yeniden sefer başlatmasına yönelik çalışmaların sürdüğü kaydedildi.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Aykut Sami
Aykut Sami - 2 ay Önce

KKTCnin ulaştırmama bakanı Halen KKTCye direk Uçuşları konuşuyor ! Türkiye dışında Direk Uçuş Yasağı olan KKTCye Hangi Ülkeden KKTCye direk uçuş olabilir ki ? Sayın Ulaştırmama bakanımız Bizleri değil de mesleği icabı Kendi kendini mi kandırıyor acaba ! Sayın Bakanımız Gerçekleri görmelidir ! Ercan’a direk Uçuşların başlaması Ancak BMGK ‘ AB ve Güney Kıbrıs Kıbrıs Cumhuriyetinin Onayı ile gerçekleşebilir Azerbaycan veya Pakistan’a gidip gelmelerle Değil ! Sayın bakanımız öncelikle Kaybettiğimiz ve yasaklanan İngiltere’den gelip Türkiye’de sadece Taç Dawn ( Touch Down ) ile gelen Uçuşlarımızı geri getirsin !

Stara Zagora
Stara Zagora @Aykut Sami - 2 ay Önce

Adam cahil ne bilsin,cart curt ediyor işte,bizimle ancak daşşak geçiyor yırtık ağızlı mahlukat...Interpol tarafından aranan adam KKTC'de ulaştırma bakanı..Ne komedi bu komedi...Allahın garagözü GACO..

Aykut Sami
Aykut Sami - 2 ay Önce

KORKAK YORUMCU YORUMLARINDA NİYE KENDİ İSMİNİ KULLANMIYORSUN DA SAMI AYKUT VEYA BAŞKALARININ İSMİNİ KOPYALIYORSUN ACABA ! YORUM YAZACAKSAN BAŞKA İSİMLERİN ARKASINA SAKLANMAYIP
ERKEKÇE YAZ İSMİNİ KORKMUYORSAN !

Lefkoşalı
Lefkoşalı @Aykut Sami - 2 ay Önce

Babasının kim olduğunu bilmeyen veledi zina lar ancak böyle yapar..Aklınca mutlu oluyor omurgasız yaratık...

Tamer Karadeniz
Tamer Karadeniz - 2 ay Önce

Sayin bakan havadan sudan seylerle ugrasiyor ama bu aralar suya agirlik verse daha iyi olur. Mesela: kardesi insaatci. Kendi ailesel gucleriyle ve Bayindirlik Bakani olarak bir golet yaptirsa, adini da Arikli Goleti koysak, ne guzel olur...

Nuhri
Nuhri @Tamer Karadeniz - 2 ay Önce

Ama buradan çalamaz çünkü cepten gidecek..

Hataylı
Hataylı - 2 ay Önce

Bir boktan anladığı yok ama habire bişeyler bilirmiş gibi algı yaratmaya çalışıyor şu Çarıklı denen Persona Non Grata! Madem ki bu kadar biliyor bu işleri,teknik adamdır kendisi,oldu olacak şu itoğlu it Berddan Cartoğlu'nu da uçuş mühendisi yapsın hiçolmazsa..Çünkü yazık oluyor o çocuğa oturduğu yerde devamlı sivrisinek gibi vız vız ediyor zavallıcık..

Daha Neler
Daha Neler @Hataylı - 2 ay Önce

21 Mayıs 2021 Kıbrıs Postası

“YDP’NİN ŞU ANKİ YÖNETİM KURULU SUÇ ÖRGÜTÜ”

Erhan Arıklı’nın liyakat vurgusu yaptığını belirten Zaroğlu, “Ancak YDP’nin şu anki Yönetim Kurulu suç örgütüdür. Tecavüzden yatmış adam Parti Meclisi’nde. 18 ay hırsızlıktan ceza yemiş adam şu an partinin Yönetim Kurulu’nda. MYK’dan, PM’den bahsediyorum. Bu partinin içinde nitelikli dolandırıcılıktan yargılanan kişiler var. Sırf kendisine hizmet etsin diye aldıkları adamlara bakın. Hadi Bertan Zaroğlu yalan söylemiş olsun. Erhan Bey Meclis kürsüsünden ‘vefa borcum’ diyerek bunu zaten ilan etmişti” şeklinde konuştu.

"TARİHİN EN BÜYÜK YOLSUZLUĞUNU YAPACAKLAR"

"Yolsuzlukla mücadele ediyoruz" diyenlerin yolsuzluklarla iştahlandığını iddia eden Zaroğlu, vurgundan iştahlanarak adım atmaya çalışan kişinin Erhan Arıklı olduğunu iddia etti. "KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı yerine koymak istediği kişi kimdir çıkıp açıklasınlar. Vurgun ve talan yaptığı konuşulan iki firmanın biriyle beraber akaryakıt işi yapmaya çalışan biridir" diyen Zaroğlu, hala daha bu ihalelerin peşinde olduklarını söyleyerek, "Tarihin en büyük yolsuzluğunu yapacaklar" dedi.

Bunları söyleyen bir adam Bertan Zaroğlu, şu anda bu partide yani YDP'de parti sözcüsü (!) ve genel başkan yardımcısı...Komediye bakarmısınız...Zavallı hataylı...

Magusalı
Magusalı - 2 ay Önce

Gönyeli ve Alanköy göletleri 1960 yılında Lefkoşa’yı taşlından korumak için yapılmıştır. Üçte bir oranında molaz gelip kapasiteyi düşürmüştür. Bizim yönetimler bu göletlerin temizlenmesini bile beceremediler.

Magusalı
Magusalı - 2 ay Önce

İnşaat firmaları dolgu toprağı için izinli Ocak açıyor. Böyle talep geldiği zaman yaz aylarında, göletlerin boş olduğu devrede planlı ve uzman gözetiminde göletlerden alınması doğru olmaz mı? İlle de ihaleye çıkıp para vermek mi gerekiyor.

Aykut Sami
Aykut Sami - 2 ay Önce

Yorumunu Türkiye için yapsın pis Karasakal kim ki Kıbrıs’ta işgal hükümetinde bakanlık yapıyor az kaldı atıklıda geldiği yere gidecek


SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner473