banner564

İki işyerine yasal işlem

“Uyuşturucu ve Bağımlılıkla Mücadele” konulu toplantının ardından Girne’de denetimlere başladı

İki işyerine yasal işlem
banner598
Girne Kaymakamlığı, Girne İlçe Emniyet Kurulu’nun “Uyuşturucu ve Bağımlılıkla Mücadele” konulu toplantısının ardından dün Girne’de denetimlere başladı. Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, Kaymakamlık, Girne Polis Müdürlüğü, Çalışma Dairesi ve Belediye ekiplerinin katılımıyla Girne Çarşısı ile okullar bölgesinde gerçekleştirilen denetimlerde, bet ofisler, internet cafeler, cafeler, off licence dükkanları denetlendi. 
Denetimlerde, 18 yaş altında bir genç kıza alkollü içki satışı yapan bir işyeri de tespit edilerek yasalara aykırı olarak satış yaptığı ayrıca alkollü içki satış izni de bulunmayan işyeri hakkında yasal işlem başlatıldı.

Envergil: Denetimler devam edilecek
Girne Kaymakamı Mehmet Envergil basına yaptığı açıklamada, Kaymakamlığın, Girne İlçe Emniyet Kurulu’nun önceki gün Uyuşturucu ve Bağımlılıkla Mücadele konulu toplantısının ardından bugün Girne’de denetimlere başladığını belirterek, denetimlerin ileriki günlerde de süreceğini kaydetti. 

Karaokçu: Avrupa’nın en üst sıralarında
Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ise, komisyonunun, alkol, sigara ve uyuşturucu gibi genç ve çocukları tehdit eden unsulara karşı mücadele kararı aldığını belirterek, ciddi risk faktörü taşıyan sigara, alkol, bali v.b satışlarda denetim eksikliği bulunduğuna dikkat çekti.
Yapılan denetimlerin toplumun görmek istediği bir tablo olduğunu ifade eden Karaokçu, başta Girne Kaymakamlığı olmak üzere denetimlere katkı koyan kurumlara teşekkür etti. Denetimlerde ceza kesmeyi değil, yasal zorunlulukları hatırlatma, farkındalık yaratmayı amaçladıklarını da belirten Karaokçu, “bazı cafelerde kapalı yerde sigara içilmemesi kuralına uyulmadığı ve gençleri olumsuz etkileyecek imgelere yer verildiğini görüp uyarılarda bulunduk” dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2015, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474