banner564

İki tanık daha konuştu

Harem gece kulübünde konsomatris Sıham Benchargui ile güvenlik görevlisi Hüseyin Demir’i öldüren Kubilay Güler’in davasına devam edildi

İki tanık daha konuştu
banner598
Zorkun TAŞER

Harem gece kulübünde 11 Eylül 2014 tarihinde konsomatris Fas uyruklu 26 yaşındaki Sıham Benchargui ile Hüseyin Demiri cinayetinin duruşmaları devam ediyor.  Kubilay Güler tarafından işlenen çifte cinayette dün iki tanık daha dinletildi. Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne gerçekleştirilen ön duruşmalarda kulüp çalışanları Doğan Çopur ile Mustafa Taşkın olay gününü anlattı. Doğan Çapur, sanık Güler’i tanıdığını, kulübe gidip geldiğini ifade ederek, olay günü giyindiği sırda , silah sesi duyması üzerine balkona çıktığını ve o esnada Hüseyin Demiri’yi yerde hareketsiz yatarken gördüğünü ifade etti. Çopur, sanığı ise elinde silah ile tarlaya kaçtığını belirtti.

Aralarında boğuşma yaşandı
Kulüp çalışanı Mustafa Taşkın ise 11 Eylül Perşembe günü olanları mahkemede anlattı. Taşkın, kulüpte kaldığını, olay sabahı  silah sesi duyunca dışarı çıktığını ve o esnada sanık ile Hüseyin Demiri’nin karşı karşıya olduğunu söyledi. Hüseyin Demiri’nin sanığa hitaben, ‘'Ne yapıyorsun' dediğini anlatan Taşkın, sanığın bir el ateş etiğini, daha sonra Demiri ile aralarında boğuşma yaşandığını ve bu esnada bir el daha ateş ettiğini söyledi. Taşkın, daha sonra sanığın bir el Ali Bahçeci’ye de ateş ettiğini ve sonrasında sanığın kaçmak isterken karşı karşıya geldiklerini ve sanığa, “Sakin ol, sakın ateş etme, kendine gel” dediğini aktardı. Taşkın, sanığın kendisine ‘Bana bunu yapmayacaklardı ”dedikten sonra elinde silahla tarlaya doğru kaçtığını ifade etti. Tanıkların dinlenmesinin ardından Yargıç Meltem Dündar duruşmayı yeni tanıklar dinlenmesi için 23 Aralık yani bugüne erteledi.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2015, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474