banner564

İkinci şok

Girne’de 12 yaşındaki kız çocuğunu okula taşıyan 58 yaşındaki otobüs şoförünün tacize yönelik mesajları ailesini çılgına çevirdi

İkinci şok
banner598

 Suna ERDEN

    Bafra’da 12 yaşındaki kızın amcasının tecavüzüne uğramasından dolayı toplumda oluşan öfke devam ederken, bu kez Girne’de 12 yaşındaki kız çocuğunu okula taşıyan 58 yaşındaki otobüs şoförünün ‘tacize yönelik’ mesajları mahkemeye taşındı.
   İddiaya göre; şoför Dirvana Onaç,  Messenger ve Whatsap aracılığıyla kız çocuğuna defalarca mesaj yolladı, görüntülü konuşmak istedi. Mesajlarında “görüntüyü aç”, “canım”, “uyuduğunda görüntüyü aç göreyim seni”,  “sen de ister misin göresin” diyen zanlı, Whatsap’tan da sabah saat 05.00 sıralarında, ‘uyan’, ‘günaydın’, ‘nasılsın’ yazarak tacizde bulundu.
   Tedirgin olan kız çocuğu durumu önce öğretmenlerine daha sonra ailesine anlattı. 
Ailenin şikâyeti üzerine tutuklanan zanlı, ifadesinde suçlamaları reddetti. 
   Zanlı, kızın ailesinin elektronik eşya sattığını bildiğini, eşyaları görmek için kız çocuğu ile görüntülü konuşmak istediğini iddia etti. 
   Hakkındaki soruşturma tamamlanan zanlı dün teminat talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı. 

12 yaşındaki kıza mesaj yağmuru
Soruşturmayı yapan polis, bir otobüs şirketinde şoför olarak çalışan zanlının 15-27 Kasım tarihleri arasında Messenger üzerinden 12 yaşındaki kız öğrenciye ‘görüntüyü aç’, ‘canım’, ‘uyuduğunda görüntüyü aç göreyim seni’ ve ‘sen ister misin göresin’ şeklinde mesajlar attığını söyledi.
Polis, 28 Kasım tarihinde ailesi ile birlikte adli şubeye gelen 12 yaşındaki kızın şikâyette bulunduğunu ifade etti.
Polis memuru, kızın şikâyetinde okul şoförü olan zanlının kendisine defalarca mesaj attığını, tedirgin ve rahatsız olduğu için önce durumu okul öğretmenlerine, ardından da ailesini anlattığını söylediğini aktardı.
Zanlının aynı gün tutuklandığını belirten polis, atılan mesajlarla ilgili izahat istendiğini söyledi. 
Polis memuru,  zanlının 12 yaşındaki kızla Messenger’de arkadaş olarak mesajlaştıklarını, ailesinin elektronik eşya sattığını ve eşyaları görmek için görüntülü olarak konuşmak istediğini iddia ettiğini belirtti. 

Mantıklı bir açıklama yapamadı
Polis, ‘sen de görmek ister misin’ mesajıyla ilgili ise izahatta bulunamadığını, akabinde görüntülü konuşmakla ilgili bir yanlış yapmış olabileceğini söylediğini aktardı. 
Polis, 12 yaşındaki kızın ayrıca zanlının kendisine Whatsap’tan da ‘Günaydın’, ‘nasılsın, ‘uyan’ şeklinde mesajlar attığını ancak onları sildiğini söylediğini belirtti.  
Soruşturma memuru,  58 yaşında olan zanlının 12 yaşındaki çocukla arkadaşlık kurup attığı mesajlarla ilgili mantıklı bir izahatta bulunamadığını ifade etti.
Zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını, suçlamaları ve davalarını kabul etmediğini kaydeden polis, davalarında hazır olması için teminata bağlanmasını talep etti.
Yargıç Meltem Dündar, iki kefilin 200’er bin TL kefalet senedi imzalaması şartları ile zanlının tutuksuz yargılanmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474