banner564

İkisi de hücrede

Aylin Akdeniz ve Güray Denge’ye ait aracın camlarını kıran ve bıçaklı saldırıda bulunan Alpaslan Kuşçu ile Murat Kazcı kısa sürede yakalandı

İkisi de hücrede
banner598

 Suna ERDEN

   Girne’deki Baldöken araç park yerinde Aylin Akdeniz ve Güray Denge’ye ait aracın camlarını kırarak soygun suçunu işleyen ve daha sonra kendilerini fark eden araç sahibine bıçak çekerek yanındaki arkadaşının da telefonunu çalan zanlılar Alpaslan Kuşçu ve Murat Kazcı kısa sürede tutuklanıp, dün mahkemeye çıkarıldı.
   Araçtan 300 Euro çalan ve bıçak zoru ile 2 bin TL’lik telefonu gasp eden zanlıların ülkede turist olarak bulundukları öğrenildi. Zanlılar soygun sırasında çaldıkları telefonu da satıp para elde ettikleri açıklandı.
    Soruşturmayı yapan polis, zanlıların 6 Ekim tarihinde saat 01.30 sıralarında Girne Baldöken araç park yerinde Aylin Akdeniz’e ait park halindeki LT 941 plakalı aracın camlarını taşlarla kırarak 500 TL hasara uğrattıklarını söyledi. Polis, zanlıların araç içinden 300 Euro nakit para, 2 adet güneş gözlüğü, CD çalar seti ve bayan cüzdanını çalarak araç sahibinin eşi tarafından fark edildiklerini ifade etti. Soruşturmayı yürüten polis, zanlıların fark edildiklerini anlayınca çaldıkları eşyalarla Girne Yat Limanı’na doğru koştuklarını o esnada gaspa uğrayan araç sahibi ve eşinin yardımına bölgedeki bir garsonun koştuğunu açıkladı.

Vakit kaybetmeden telefonu sattı
Zanlı Alpaslan Kuşçu’nun yakalandığı esnada cebinden çıkardığı boyutu tespit edilemeyen bıçakla, Güray Denge ve Munawar Hussein’e saldırdığını belirten polis, zanlı Murat Kuşçu’nun Hussein’e yumruk vurup, 2 bin TL değerindeki cep telefonunu çalarak olay yerinden kaçtıklarını dile getirdi. 
   Polis, zanlıların olay yerinden kaçmayı başardıklarını Hussein’e ait cep telefonunu ise Girne’de faaliyet gösteren bir telefoncuya satarak 300 TL parayı sahtekârlıkla temin ettiklerini belirtti. 
    Polis, soruşturmanın devam ettiğini, alınması gereken ifadeler ve kayıp emareler olduğunu ifade ederek, zanlıların bu aşamada 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti. Mahkeme talebi kabul etti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473