banner564

“İlaç niyetine kullanıyorum”

Hint kenevirini yaymak için Tanrı tarafından elçi olarak gönderildiğini söyleyen Kemal Ulutaş’ın cezai ehliyeti tam çıktı

“İlaç niyetine  kullanıyorum”
banner598
Başkent Lefkoşa’daki Kermiya Sınır Kapısında Sofoklis Mavroskoufi ve Valeri Tarapai’nin kullanımında bulunan araçta yapılan aramada yüklü miktarda uyuşturucu madde bulunması üzerine başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan zanlı Kemal Ulutaş’ın cezai ehliyet olup olmadığı iddiaları dün mahkemeye aktarılan doktor raporu ile son buldu. 
Zanlı Ulutaş’ı yeniden kontrol eden doktor cezai ehliyeti olduğuna karar verdi. Ulutaş önceki mahkemede, Hint kenevirinin faydalı olduğunu ve bu bitkiyi yaymak için Tanrı tarafından elçi olarak gönderildiğini söylemişti.
Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis memuru Halil Dümenci olayla ilgili bulguları aktardı. Dümenci, huzurda bulunan zanlı Kemal Ulutaş’ın 17 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunun bir parçası olarak tutuklandığını ve ikametgâhında yapılan aramada yaklaşık 1 gram Hint keneviri türü uyuşturucu madde ile 3 kök Hint keneviri bitkisi bulunduğunu söyledi. 
Polis zanlının ayrıca yapılan operasyon sonucunda tutuklanan zanlı Valeri Tarapai’den 380 Euro karşılığında 28 gram ağırlığında Hint keneviri aldığı yönünde de bir soruşturma başlatıldığını belirterek tahkikatın selameti açısından 4 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. Polis memuru Halil Dümenci ayrıca zanlı avukatının talebi üzerine zanlının doktor kontrolüne götürüldüğünü ve yapılan kontrolde cezai ehliyeti olduğu tespitinin yapıldığını söyledi.

“Hint kenevirini ilaç niyetine kullanıyorum”
Polis şahadetinin ardından zanlı Kemal Ulutaş yeminli şahadet vermek için yeniden Avukat Barış Mamalı tarafından mahkemede dinletildi. 
Kemal Ulutaş, dünkü şahadetinde 1 yıl önce doktor kontrolünden geçirildiğini ve cezai ehliyeti olmadığı yönünde tespit yapıldığını, doktorun kendisine birçok ilaçlar verdiğini ancak hiçbirini kullanmadığını mahkemeye aktardı. 
Ulutaş, sadece her gün düzenli olarak Hint keneviri kullandığını, kendisinin kekemelik, depresyon, baş ağrısı ve mide sorunu bulunduğunu, bunların tedavisinin yanı sıra birçok hastalıktan da korunmak için Hint kenevirini ilaç olarak kullandığını belirtti. 

“Hücrede içemediğim için sağlığım bozuldu…”
Ulutaş, tutuklu bulunduğu süre içerisinde Hint keneviri kullanmadığı için sağlığının bozulduğunu aktararak serbest kalma talebinde bulundu.
Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlının yürütülen geniş kapsamlı soruşturmanın selameti açısından 4 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2017, 10:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474