banner564

İlgilileri uyardı

Ombusdman Emine Dizdarlı, engelli vatandaşlara verilen hakların yetersizliğine dikkat çekti

İlgilileri uyardı
banner598
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Emine Dizdarlı, engelli vatandaşlara verilen haklar ve devletin bu hakları korumaya yönelik pozitif yükümlülüğünün yetersiz olduğunu belirtti.
   Dişzdarlı, “koltuk değneklerinin araca zarar verebileceği ve engellinin yanına başka bir yolcunun oturamayacağı” gerekçesiyle toplu taşıma aracına alınmayan bir vatandaşın şikayeti üzere yazılı açıklama yaptı.
   Dizdarlı, KKTC’de engelli vatandaşlara verilen haklar ve devletin bu hakları korumaya yönelik pozitif yükümlülüğünün yetersiz olduğunu ifade ederek, ilgili bakanlıkları yasalardaki görevlerini yerine getirmeleri konusunda uyardı. 
   Engelli vatandaşların yaşadığı sorunların gün geçtikçe artmakta olduğunu kaydeden Dizdarlı, “Pozitif Yükümlülük sahibi Bakanlıklar, ki bu Bakanlıklar esasen İçişleri, Çalışma, Sağlık, Eğitim, Maliye ve Ulaştırma Bakanlıklarıdır, bu yükümlülüklerini yerine getirmekten imtina eylemektedirler.
   Netice olarak, bahsi geçen Bakanlıkların mevcut yasalardaki pozitif yükümlülükleri yerine getirerek, engelli vatandaşlarımızın engelsiz bir hayat yaşamasına katkı koymaları gerekmektedir. Bu bağlamda, İçişleri, Çalışma, Sağlık, Eğitim, Maliye ve Ulaştırma Bakanlıklarını yasalardakigörevlerini yerine getirmeleri hususunda uyarırım” dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2015, 10:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474