banner564

İlk adım Surlariçi

Lefkoşa Türk Belediyesi ile Sağlık Bakanlığı ‘Yerinde Sağlık Projesi’ hizmetini birlikte yürütecek

İlk adım Surlariçi
banner598

Melin DOBRAN

Sağlık Bakanlığı ve Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) işbirliğinde gerçekleştirilecek “Yerinde Sağlık Projesi”  kapsamında ihtiyaçlı vatandaşlara evde sağlık hizmeti verilecek. Uygulama pazartesinden itibaren başlıyor.

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Kadri Fellahoğlu, iki kurumun deneyim ve birikimleri sayesinde halka daha olumlu sonuçlar doğuracak hizmetler verileceğini belirtirken, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle de, projeyle, yerinde sağlık ve sağlıklı yaşam bilinci katkısında bulunacaklarını söyledi.

Lefkoşa Surlariçi’nden başlayacak proje kapsamında, öncelikle LTB Halk Sağlığı Şube Amirliği’nden ve Sağlık Bakanlığı’ndan ekipler evlere giderek durum tespiti yapacak. Sağlık Bakanlığı’nın doktor ve hemşirelerden oluşan ekipler daha sonra ihtiyaçlılara sağlık hizmeti götürülecek.

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’nde düzenlenen basın toplantısında Lefkoşa Belediye Başkanı Kadri Fellahoğlu ve Sağlık Bakanı Ahmet Gülle açıklama yaptı.

 

Fellahoğlu: İnsan sağlığına önem veriyoruz

Fellahoğlu, Sağlık Bakanlığı’yla işbirliği anlayışıyla, yerinde hizmet anlamında bir çalışma başlattıklarını ve LTB olarak insan sağlığına çok önem verdiklerini, yapılacak çalışmanın da sağlık odaklı bir çalışma olduğunu söyledi.

Çalışmanın bir ilk olacağını belirten Fellahoğlu, proje kapsamında LTB Halk Sağlığı Şube Amirliği ile Sağlık Bakanlığı doktor ve hemşirelerinden oluşturulacak ekipler tarafından evlerde hizmet verileceğini anlattı.

 

Gülle: Özel uygulama ile müdahele edilecek

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle de, işbirliğinden dolayı, LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu’na teşekkür ederek, hastalara özel bir uygulama ile müdahale edileceğini söyledi.

LTB’nin büyük bir iyi niyetle projeyi sahiplendiğini kaydeden Ahmet Gülle, şöyle konuştu:

“Bu konuda yapacağımız çalışma, sağlıklı ve bilinçli yaşamı anlatma grubudur. Sıkıntılı kişilerin sağlık alanında faydalanmasını istiyoruz. Öncelikle Surlariçi bölgesinde, ekonomik yönden zayıf olan her eve gireceğiz. Önce durum tespiti yapılacak. Çocuk var mı, aşısı yapıldı mı, hamile kadın var mı, gerekli eğitimi aldı mı, bu gibi çeşitli sorunlara yönelik çözüm bulunacak. Bu veriler doğrultusunda, aşısı eksik olanların aşısı tamamlanacak, hamilelere gerekli eğitim verilecek. Evdeki kronik hastalara, evdeki bakımı sürekli kılacağız. LTB ile ileride daha büyük adımlar atacağız.”

 

“İkinci  adım Karpaz”

Proje kapsamında ikinci adım olarak Karpaz’ı düşündüklerini ifade eden Bakan Gülle, “İkinci adım olarak Karpaz bölgesini düşünüyoruz. Ekonomik sıkıntının olduğu bölgelere eğileceğiz” dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2014, 15:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474