banner564

İlk dersi Coşar verdi

British University of Nicosia 2015-2016 Öğretim Yılı’na başladı

İlk dersi Coşar verdi
banner598
British University of Nicosia’da (BUN) 2015-2016 Öğretim Yılı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Üniversitelerin kuruluşunda büyük katkısı olan, geçmişte Milli Eğitim, Gençlik, Kültür ve Spor Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı görevlerinde de bulunarak ülke yönetimine önemli katkılar koyan aynı zamanda BUN Mütevelli Heyeti Üyesi Sayın Salih Coşar’ın “Üniversitelerin Kuruluşu, Gelişmesi ve KKTC’ye Katkıları” konulu dersiyle başladı.
İlk ders oturumuna BUN Mütevelli Heyeti Üyeleri, BUN Rektör ve Rektör Yardımcısı, Öğretim Üyeleri, İdari Personel ve Öğrenciler katıldı.
BUN Rektörü Prof.Dr. Hasan Ali Bıçak açılış konuşmasında, British University of Nicosia’nin 2 yıllık bir üniversite olduğunu ve bu süreçte kaliteden ödün vermediklerini belirtti. Görev yapan akademisyenlerin, genç, dinamik ve araştırmacı olduğunu, sınıfta aktarılanların sadece eski çalışmalardan toplanan bilgiler olmadığını, akademisyenlerin kendilerini geliştirerek, güncel konulardan da haberdar olup bunları sınıflarına ve derslerine entegre ettiklerini, Akademik üyelerin niteliklerinden endişe duyulmaması gerektiğini, performans ve memnuniyetin çok önemli olduğunu kaydetti. 
Profesör Bıçak, mezun olan öğrencilerin belirli özelliklere de sahip olacaklarının sözünü verdi. Bunlara örnek olarak; ileri düzeyde İngilizce, bilgisayar kullanımı ve iletişim becerileri ve buna ek olarak uluslararası istidam edilme olanağı da sağlayacaklarını ve bu konuda çok iddialı olduklarını söyledi.
Bıçak, Salih Coşar’ın ilk dersi verecek olmasının British University of Nicosia için büyük anlam ifade ettiğini söyleyerek kendisine ve tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti.

Coşar: Üniversitelere Anavatan’ın büyük katkısı oldu
Salih Coşar konuşmasında, üniversiteleri başarıya götürenlerin, profesörler, akademisyenler ve eğitmenler olduğunu, buna ek olarak çalışanların ve öğrencilerin de bu yolda büyük önem taşıdıklarını söyledi. Artık e-devletin oluştuğunu, neredeyse her alanın elektronikleştiğini, teknolojinin yardımıyla problemlerin belirlenmesi ve çözülmesinin profesyonelleşme yolunda büyük önemi olduğunu, British University of Nicosia’nin teknolojik alt yapısının buna son derece elverişli olduğunu ve geleceğe yönelik çalışmalara ışık tuttuğunu söyledi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin, KKTC öğrencilerini destekleyip, kayıtsız ve koşulsuz her hangi bir sınav olmadan üniversitelerine kabul ettiğini, Ada’daki üniversitelerin kurulmasında ve gelişmesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin son derece önemli olduğunu kaydederek Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuzey Kıbrıs’taki eğitim sektörüne her zaman yardım ve destekte bulunduğunu, bugün Kuzey Kıbrıs’ta bir çok üniversite bulunuyorsa bunun bir tesadüf olmadığını, Anavatan’ın bu bağlamda katkılarının kesinlikle göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti. Konuşmaların ardından Bun Rektörü Prof.Dr. Hasan Ali Bıçak tarafından Salih Coşar’a plaket takdimi yapıldı ve tören kokteyle sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2015, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474