banner564

İlk gün heyecanı

Özel okullardan sonra devlet okulları da yeni ders yılına başladı

İlk gün heyecanı
banner598

 Kuzey Kıbrıs’ta özel okulların ardından devlet okullarında dün yeni eğitim ve öğretim yılına başlandı.

   İlk gün olması nedeniyle öğrenciler kadar veriler de büyük bir heyecan yaşadı. Bazı velilerin sadece okul bahçesinde değil, sınıfa kadar girerek, çocuklarına moral verdikleri görüldü.
   Bakan Cemal Özyiğit yeni eğitim öğretim yılının açılışında ilk ders zilini Lefkoşa Atatürk İlkokulu’nda çaldı.
   Özyiğit, İstiklal Marşı ve andın okunmasının ardından öğrenci, öğretmen ve velilere seslendi. Özyiğit uzun yıllar Atatürk İlkokulu’nda görev yaptığını ve okul müdürlüğü döneminde öğretmen arkadaşları ile birlikte canla başla çalışarak birçok şey gerçekleştirdiklerini belirterek, o gün olduğu gibi bugün de canla başla çalışacaklarını, tek hedeflerinin öğrencileri geleceğe daha iyi hazırlamak olduğunu ifade etti.
  Ülkenin geleceğini oluşturacak çocuklar sayesinde ülkede insanların el ele, kol kola girip nereden geldiğine bakmadan hep birlikte kardeşçe, dostça yaşayacaklarını vurgulayan Özyiğit, önemli bir görev üstlenen öğretmenlerin yetiştireceği çocuklarla ülkenin geleceğinin çok daha aydınlık olacağına dikkat çekti.
   Bu arada Genel Ortaöğretim Dairesi ile Mesleki Teknik Öğretim Dairesi bünyesindeki ortaokul ve liseler ise bugün açılıyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473