banner564

İlk hareket

İŞAD yöneticileri, geçişlerde yaşanan sıkıntılara dikkat çekmek için Metehan sınır kapısında eylem yapıyor

İlk hareket
banner598

Kıbrıs Türk İş İnsanları Derneği (İŞAD) Yönetim Kurulu Başkanı Enver Mamülcü, Metehan Sınır Kapısı’nda geçişleri hızlandırmak maksadıyla personel sayısının arttırılması çağrısında bulundu.
İŞAD Başkanı Mamülcü yaptığı yazılı açıklamada, Türk Lirası’nın değer kaybının ardından Güneyde ikamet edenlerin alış veriş için Kuzey Kıbrıs’ı tercih ettiğini, bununla birlikte zaman zaman geçişlerde yaşanan sıkıntının “işkence” boyutuna ulaşabildiğini kaydetti.
Dernek olarak Kuzeyden Güneye ve Güneyden Kuzeye sınır geçişlerinde yaşanan sorunları yerinde tespit amacıyla sınır kapılarında inceleme yaptıklarını söyleyen Mamülcü, incelemelerinde sınır kapılarında yeterli personel bulunmadığı, yoğun saatlerde Metehan sınır kapısında görev yapan personelin kişisel ihtiyaçlarına zaman bile bulamadığını ve şerit sayısının az olduğunu gözlemlediklerini ifade etti.
Mamülcü, “Ülkemiz ekonomisine katkıda bulunan ve ülkemizi ziyaret eden tüm misafirlerimize, en güvenilir ve hızlı geçiş sistemini sağlamak devletimizin acil önceliği olmalıdır” dedi.
Mamülcü, bugün saat 10.00’da Metehan Sınır Kapısında konu ile ilgili basın açıklaması yapacaklarını kaydetti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473