banner564

Rumlar telaşta

Rus ve Çin şirketlerinin Maraş’taki Rum mülklerini satın almak için harekete geçtiği iddia edildi

Rumlar telaşta
banner598

 Maraş’ın sözde yeni başkanı Simos Yoannu, Brüksel’e giderek AB yetkilileriyle görüşeceğini söyledi. Yoannu ayrıca BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşmek istediğini bildirdi.
  Yoannu ayrıca, Maraş kökenli Rumlara “dikkatli olmaları ve yabancı şirketler ile sermayelere mallarını satmamaları” konusunda uyarılarda bulundu.
   Yoannu, bu durumun Maraş’a dönüş konusunda verilen mücadele ve genel olarak Kıbrıs sorunu açısından faydalı olmayacağını belirterek, Maraş kökenlilerin ve tüm Rum göçmenlerin bu duruma gelmemeleri için Rum hükümetinin yardım etmesi gerektiğini ifade etti.
   Alithia gazetesine göre; sözde “Maraş Belediye Meclisi Üyesi” Nikos Karullas, Rus ve Çin menfaatine hizmet eden bazı şirketlerin, Maraş’ta malı bulunan Rumlara yanaştıklarını açıkladığını yazdı.
   Habere göre Karullas, Maraş kökenli Rumlarla yaptığı görüşmede, kendisine bu bilginin verildiğini ve Rumların mallarını satın almaya çalışan bu şirketlerin, Türk veya Kıbrıslı Türk şirketlerle bağlantısı varmış gibi göründüğünü iddia etti.
   Karullas, bu şirketlerin malı bulunan Rumlara tapu bilgileri zemininde ulaştıklarını ve bu bilgileri de Kıbrıslı Türklerle iş birliği yaparak elde ettiklerini öne sürdü.

Hristodulidis, Maraş heyetiyle görüştü

   Bu arada Alithia gazetesi Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’in sözde “Maraş Belediyesi” heyetiyle görüştüğünü yazdı.
   Habere göre heyet üyeleri, Hristodulidis’ten Kıbrıs sorunundaki son gelişmelerle ve Anastasiadis-Lute görüşmesiyle ilgili bilgilendirme talebinde bulunurken, Rum hükümetinin Maraş konusunda atacağı adımlar konusunda bilgi aldı.
   Heyet üyeleri ayrıca, gerek ada içerisinde, gerekse yurtdışında Maraş ile ilgili başlatacakları bilgilendirme kampanyasına Hristodulidis’in destek vermesini talep etti.
   Haberde, heyet üyelerinin ilerleyen günlerde de Anastasiadis ile görüşecekleri kaydedildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473