banner564

Bu yıl 17’ncisi düzenlenen Kıbrıs Tiyatro Festivali, Genco Erkal’ın tek kişilik oyunu ile başladı

“Merhaba”

Bu yıl 17’ncisi düzenlenen Kıbrıs Tiyatro Festivali, Genco Erkal’ın tek kişilik oyunu ile başladı
banner598

 Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) tarafından organize edilen ve bu yıl 17’ncisi düzenlenen Kıbrıs Tiyatro Festivali, önceki akşam YDÜ AKKM’de Dostlar Tiyatrosu’ndan Genco Erkal’ın tek kişilik oyunu “Merhaba” ile başladı.

Yapılan açıklamaya göre, festivalin açılış oyununu izlemeye Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı, LTB Başkanı Mehmet Harmancı ve eşi, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, festivalin platin sponsoru Kıbrıs Türk Petrolleri (K-PET), İletişim sponsoru Kuzey Kıbrıs Turkcell, Gümüş Sporsorlardan Golden Tulip Hotel, Lefkoşa Belediye Çalışanları Tasarruf Kooperatif Ltd., Salon sponsoru Yakın Doğu Üniversitesi, ulaşım sponsoru Northern Travel ve Cyprus Xp Travel, Heyday Music, Albank, Note Cosmetic temsilcileri ve çok sayıda tiyatro sever katıldı.
Usta oyuncu Genco Erkal’ın uyarladığı, yönettiği ve tek kişilik oyun şeklinde sahnelediği “Merhaba”, Genco Erkal’ın “Benim yazarlarım” dediği Aziz Nesin, Bertolt Brecht, Can Yücel, Nâzım Hikmet ve William Shakespeare’in yapıtlarından oluşuyor.
Festival Komitesi Başkanı Kıymet Karabiber oyun sonunda Dostlar Tiyatrosu’nun kuruluşunun 50. yılını ve usta sanatçı Genco Erkal’ın da 60. sanat yılını kutladıkları belirterek festivalin açılışını onlarla yapmaktan gurur duyduğunu belirtti. Karabiber ayrıca Kıbrıs Türk tiyatrosunun ustaları Yaşar Ersoy, Erol Refikoğlu, Işın Cem ve Osman Alkaş’ın na 50. sanat yıllarını kutladıklarını kaydetti.
Tiyatro Festivali bugün YDÜ AKKM’de Moda Sahnesi’nin “Maraton” oyunu ile devam edecek. Biletler Lefkoşa Belediye Tiyatrosu ve www.biletinial.com adresinden temin edilebiliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474