banner564

Ortalık karıştı

Yeni parti kurma çalışmaları yapan Ahmet Davutoğlu ile üç eski milletvekili ihraç istemiyle kurula sevk edildi

Ortalık karıştı
banner598

 AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, eski başbakan Ahmet Davutoğlu, Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başcı'nın tedbirli olarak partiden kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevkine oy birliğiyle karar verildi. Ahmet Davutoğlu ve üç eski milletvekilinin AK Parti'den ihraç edilmeleri için disipline sevk edilmesine tepki gösteren 25. dönem Erzincan Milletvekili Talha Erol Durmaz partiden istifa etti. AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları'ndan Fatma Yavuz da istifa ettiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi. 
MYK toplantısında, Ahmet Davutoğlu, Ayhan Sefer Üstün, Abdullah Başcı ve Selçuk Özdağ'ın, ‘AK Parti İçtüzüğü'ne aykırı eylem söz ve davranışlarında bulundukları' gerekçesiyle oy birliği ile partiden kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

Süreç nasıl işleyecek
MYK'dan çıkan ihraç talebi AKP Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilecek. Ardından Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Aydın, kurulu toplayarak ihracı istenen kişilerden sözlü ve yazılı savunma isteyecek. Disiplin Kurulu'nun sözlü ve yazılı talebine belli bir süre içeresinde cevap gelmezse otomatik olarak üyelikleri düşecek.

Solcuların döneği, sağcıların haini 
Alınan karara ilk tepki Selçuk Özdağ’dan geldi. Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Özdağ, şunları belirtti:
“Solcuların döneği, sağcıların haini hiç bitmiyor. En ufak bir eleştiri veya farklı değerlendirme olduğu zaman hemen davaya ihanet veya davadan dönmek etiketini yapıştır gitsin. Son dönemlerde AK Parti’nin içerisinde olduğu durum da bunun en tipik örneği. Bir şeylerin ters gittiğini, yanlış işlerin olduğunu söyleyenler dışlanıyor. Seçmen sandıkta net mesajlar veriyor ve bu mesaj maalesef algılanmıyor. ‘Seni kılıcımla düzeltirim ya Ömer!’ mucibince bir tavır takınıyorsun davaya ihanet ile suçlanıyorsun.” 
Parti içerisinde bazı isimlere eleştirilerini sürdüren Özdağ, “Dost acı söyler; ‘Haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır’ düşüncesiyle fikirlerini ifade ediyorsun hakarete varan pespayelikler ile muhatap oluyorsun. Halbuki ortada bir dava varsa; davaya ihanet edenler doğru bildiklerini söyleyenler ve bunu haykıranlar değil, yapılan her yanlışa alkış tutanlardır.”

İki istifa daha
Ahmet Davutoğlu ve üç eski milletvekilinin AK Parti'den ihraç edilmeleri için disipline sevk edilmesine tepki gösteren 25. dönem Erzincan Milletvekili Talha Erol Durmaz partiden istifa etti. AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları'ndan Fatma Yavuz da istifa ettiğini açıkladı. AK Parti 25. dönem milletvekili Talha Erol Durmaz, Facebook hesabından şu duyuruyu yaptı: “Kısa da olsa bir dönem milletvekilliğini yaptığım, kuruluşundan beri yapmış olduğu hayırlı işlerle iftihar ettiğim ve destek verdiğim, sevincinde sevindiğim, üzüntüsünde üzüldüğüm, milletin kendi özünden oluşan ve gözünden esirgediği AK Parti’den; bir dönem Genel Başkanlık ve üç yıla yakın Başbakanlık yapmış olan Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun ve yol arkadaşlarının ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmesi gerekçesiyle organik ve duygusal bağımı keserek istifa etmiş bulunuyorum. Kamuoyuna saygıyla arz ederim.”
AKP İstanbul İl Kadın Kolları Yedek Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Yavuz da Twitter’dan, partiden istifa ettiğini duyurdu. Yavuz, “Gördüğüm lüzum üzerine Ak Parti’den istifa ediyorum” ifadesini kullandı ve e-devlet üzerinden siyasi parti üyeliği iptal başvurusu ekranını paylaştı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474