banner564

İlk tanık dinlendi

Kennedy Dede Taombabwa cinayetiyle ilgili 5 sanıklı davada yargı süreci başladı

İlk tanık dinlendi
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da 29 Ocak 2018 tarihinde vahşice öldürülen Kennedy Taombabwa Dede cinayeti ile ilgili dava nihayet başladı.Cinayet sanıkları Nidai Şanlı, Ozan Körkurt, Onur Körkurt, Simge Dağdur ve Zekeriya Kurucu dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Sanıklar aleyhlerine getirilen ‘adam öldürme’, ‘yaralamak için insan kaçırma’, ‘ciddi darp’ ve ‘tehlikeli silah taşıma’ davaların tümünü reddetti.
Bunun üzerine davayı yürüten Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz, mahkemeye tanıklarını dinletmeye başladı.
İddia Makamı’nın ilk tanığı olan Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Olay Yeri İnceleme Uzmanı Hasan Zorlu, mahkemede yeminli şahadet verdi.
29 Ocak 2018 tarihinde, Çanakkale Göletinde bir erkek cesedi bulunduğuna dair bilginin kendisine aktarılması üzerine olay mahaline gittiğini ve üzeri çıplak, pantolunu yarıya kadar sıyrılmış ve sırtüstü yatır vaziyette siyahi bir şahsın olduğunu gördüğünü söyledi.
Zorlu, olay yerinden kamera kaydı aldığını daha sonra fotoğrafladığını belirtti. 
Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz’in sorusu üzerine Zorlu, olay maktulün cesedinin bulunduğu yer ile yerleşim yeri arasında 400 metrelik bir mesafe olduğunu aktardı. Zorlu, ancak maktulün bulunduğu yerin, yerleşim yerinden daha alçak bir noktada olması nedeniyle de ıssız bir yer olduğunu söyledi.  
Maktulün cesedi üzerinde yapılan otopsiye de katıldığını belirten Zorlu, mahkemeye 85 tane emare sundu.

Pazartesi günü sorgulanacak
Zorlu’nun şahadetini tamamlamasının ardından, mesainin tamamlanması nedeniyle dava duruşmaya devam edilmek üzere 30 Eylül 2019 tarihine ertelendi.
Olay yeri inceleme uzmanı sanık avukatları tarafından sorgulanacak. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473