banner564

İlkeleri yaşatılacak

Türk halkının Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük törenlerle anılacak

İlkeleri yaşatılacak
banner598
Türk Halkının Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük, 34’üncü ölüm yıldönümü dolayısıyla  bugün törenlerle anılacak.
İlk tören, Dr. Fazıl Küçük Anıtı’nda saat 10.26’da Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın anıta çelenk sunmasıyla başlayacak. 
Küçük’ün oğlu Mehmet Küçük’ün anıta çelenk sunmasının ardından saygı duruşu yapılacak, İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar önce  göndere çekilecek  ardından  yarıya indirilecek, anıt özel defteri imzalanacak. 
Tören Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın konuşmasıyla sona erecek. 
Bugün ayrıca saat 11.15’te  Atatürk Kültür Merkezi’nde Dr. Fazıl Küçük’ü Anma Programı düzenlenecek.

Özgürgün: Güven ve direniş kaynağı oldu
Başbakan Hüseyin Özgürgün, Dr. Küçük’ün, o zorlu yıllarda inançla verdiği mücadele sayesinde Kıbrıs Türk Halkı’nın bugün özgür, egemen, demokratik şartlarda bir yaşama, aydınlık ve refah günlere kavuştuğunu ifade etti.
O’nun geçmişte başlattığı ve Kıbrıs Türkü’nü karanlıktan aydınlığa çıkaran onurlu mücadelesinin geleceğe yön verirken atılacak adımlarda daima yol gösterici olacağını kaydeden Özgürgün, “Bizlere düşen en asli görev, adını Kıbrıs tarihine altın harflerle yazdıran Dr. Küçük’ün Kıbrıs Türk toplumu için verdiği mücadelenin genç nesiller tarafından daima hatırlanmasını sağlamak, bizlere miras kalan devletimizi yüceltip güçlendirmektir” dedi.
Özgürgün Özgürlük Mücadelesi Lideri  Dr. Fazıl Küçük’ün ölümünün 34. yıldönümü vesilesiyle mesaj yayımladı ve mesajında “Kıbrıs Türk Halkının varoluş mücadelesine ömrünü adayan Toplum Liderimiz Dr. Fazıl Küçük’ü ölümünün 34. yıldönümünde saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. Aziz ruhu şad olsun” dedi.

Eroğlu: Atatürkçü çizgide uyanış…
3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu,  Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük’ün,  Kıbrıs Türk halkı için Atatürkçü çizgide uyanış, direniş ve özgürlük demek olduğunu vurguladı.
3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Dr. Fazıl Küçük’ün 34’üncü ölüm yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.
Eroğlu, Küçük’ün, aydın bir Kıbrıslı Türk doktorun halkının ihtiyaçlarını görerek büyük bir toplumsal bilinç ve sorumluluk anlayışıyla dava adamına, lidere dönüşünün bir örneği olduğunu belirterek, “O’nun, halkçı yanı, doktor olarak kurduğu bağlantılar, elde ettiği saygınlık, toplumsal birlik sağlanarak varoluş mücadelesinin başlatılabilmesinde önemli etkenlerden biri olmuştur” dedi.
Dr. Fazıl Küçük’ün  1960 yılında Rumlarla ortaklaşa kurulan devletin yaşaması için azami gayret gösterdiğini belirten Eroğlu,   Makarios’un baştan beri Enosis’i amaçlaması ve kurulan devleti bunun için bir sıçrama tahtası olarak görmesi dolayısı ile başarılı olamadığını ifade etti.
Küçük’ün gerek, 21 Aralık 1963 Rum saldırıları başlayana dek geçen süre içinde, gerekse Kanlı Noel saldırıları ve ortaklık devletinin yıkılışı sırasındaki liderliğinin  Kıbrıs Türk toplumunun süreci mümkün olan en az zararla  atlatmasında önemli rol oynadığını kaydeden Eroğlu, “Doktor Fazıl Küçük, 1963 sonrasında önce Kıbrıs Türk Genel Komitesi, ardından da Kıbrıs Türk Yönetimi Başkanlığını yaparak  devlet kurma, kendi yönetimimize sahip olma sürecimizin gelişiminde tarihi görevi yerine getirmiştir” dedi.

Akbayır: Rahmetle anıyoruz
Kıbrıs Türk Eğitimciler Sendikası, Kıbrıs Türk Halkının Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün 34’üncü ölüm yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Bilal Akbayır tarafından yayımlanan mesajda, şöyle denildi:
“Kıbrıs Türk Eğitimciler Sendikası olarak bizler, tarihe mal olmuş ölümsüz liderlerimizin yolunda, büyük zorluklarla kazanılan haklarımızın verdiği ilhamla gençlerimizi eğitmeye ve onların dünya ile rekabet edebilecek donanımlı bireyler olarak yetiştirilmesine gayret edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Kıbrıs Türk Milli Mücadelemizin tüm kahramanlarını saygıyla anıyor, Allah’tan rahmet diliyoruz. Ruhları şad olsun.”

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2018, 10:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473