banner564

İnattan vaz geçin!

Şebekedeki suyun kullanılamaz durumda olduğunu ve halk sağlığını tehdit ettiğini belirten Bakan Sucuoğlu, anlaşmayı imzalamayan belediyelere mesaj gönderdi:

İnattan vaz geçin!
banner598
Çiğdem AYDIN
Sağlık Bakanlığı’nın yaptırdığı su analizlerinde farklı bölgelerde yüksek miktarda Koliform Bakteri, E.Coli ve Enterokok bulunması halk arasında büyük panik yarattı. Sağlık Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu Diyalog’un manşetten yayınladığı bakterili su konusunda, Türkiye’den gelen suyun şebekeye verilmesiyle bu sorunun ortadan kalkacağını söyledi. 
Diyalog Tv’de katıldığı Güne Merhaba programında konuşan Bakan Sucuoğlu, Türkiye’den gelen suyun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlamış olduk” dedi.
Sucuoğlu, “Kuyuları temizleme imkanımız mı var, hayır yoktur. İşte pırıl pırıl temiz ve barajda bekleyen suyun bir an önce şebekeye verilmesi gerekiyor. Yıkandığımız zaman başımızın köpürmesini istiyoruz. Lefkoşa kötü belki ama Mağusa ve Karpaz köylerinde kullanılan su çok daha kötü. Bu cilt ve saç problemleri de yaratıyor. Bu halka bu durum reva değildir. Belediyeler su anlaşmasını bir an evvel imzalamalıdır. Artık bu inattan vazgeçilmelidir” ifadelerini kullandı.

“Maalesef acı gerçek bu”
“Tuzlanmış su ve çoğu zaman da kontrol edilemeyen kuyulardan çıkan suyu kullanıyoruz… Maalesef  acı gerçek bu” diyen Sucuoğlu, “Bu durum kabul edilebilir değildir” dedi.
Sucuoğlu, “Baraj dolu ve hala parayla ilgili inat ediliyorken, bu tarafta da halk ishalden tutun da her türlü rahatsızlığı bu su nedeniyle yaşayacak. Buna kimsenin hakkı yoktur. Bir an evvel aklı selimin galip gelmesi gerekir. Bu yaşadığımı tam bir ibret tablosudur” diye konuştu. 
Bakan Faiz Sucuoğlu, Sağlık Bakanlığı olarak belediyelerin kullandığı kuyuları rutin olarak kontrol ettiklerini bunun sonucunda da suyun durumunun ortaya çıktığını belirtti.

Kuyulardan çıkan su direk şebekeye… 
Belediyelerin bir kısmının kuyulardan aldığı suyu havuzlarda klorlayarak beklettiğini ancak bazı belediyelerin direk suyu şebekeye vermesi nedeniyle bu sorunların ortaya çıktığını ifade ederek, “Esas üzerinde durduğum şu, kuyudan çıkan suyun kalitesi bu! Bu kaynaklara dışkı mikrobu da karışabiliyor. Dolayısıyla üzerinde durmamız gereken, Türkiye’den gelen suyun içerisinde olduğu baraj işlevsel bir noktaya bürünmeli. Yaşanan durum temiz suya ne kadar ihtiyaç olduğunun belirtisidir” dedi. 

“Pırıl pırıl su barajda bekletiliyor”
Sucuoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bizim Kuzey Kıbrıs’ta kuyulardan çıkan suyun büyük oranda gerçeği bu durumdur, temiz olan kuyular da var ama durum maalesef bu. Kuyuları temizleme imkanımız mı var, hayır yoktur. İşte pırıl pırıl temiz ve barajda bekleyen suyun bir an önce şebekeye verilmesi gerekiyor. Yıkandığımız zaman başımızın köpürmesini istiyoruz. Lefkoşa kötü belki ama Mağusa ve Karpaz köylerinde kullanılan su çok daha kötü. Bu cilt ve saç problemleri de yaratıyor. Bu halka bu durum reva değildir.” 
Geçiş protokolünü henüz imzalamayan belediye yöneticilerine de mesaj gönderen Sucuoğlu, “Artık bu inattan vazgeçilmelidir” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2016, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474