banner564

Mağdurlar aranıyor

Ahmet Cengiz’in evini basan polis, bir erkek ve 15 kadının çıplak vaziyetteki görüntülerini içeren videoyu ele geçirdi

Mağdurlar aranıyor
banner598
Çiğdem AYDIN
Başkent Lefkoşa’da geçen Nisan ayında Irak uyruklu Muhammed Mustafa’yı kaçırıp, darp edip, silah zoru ile çırılçıplak soyduktan sonra cep telefonuna kaydeden Iraklı Ahmet Cengiz’in ayrıca 15 kadının cinsel içerikli görüntülerini çektiği de ortaya çıktı. Zanlının bilgisayarında video görüntülerini tespit eden polis, zanlının bu görüntüleri şantaj için kullanıp kullanmadığını araştırıyor. Polis, ayrıca, darp ve insan kaçırma meselesi ile ilgili de soruşturma yürütürken iki gündür tutuklu bulunan zanlıyı ek süre talebi ile dün yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkardı.
Duruşmada aktarılan iddialara göre zanlı Cengiz, 28 Nisan tarihinde Hamitköy bölgesinde konuşmak amacı ile buluştuğu Muhammed Mustafa’yı, zorla aracına bindirip, yine Hamitköy bölgesinde bulunan villasına götürdü. Cengiz, Mustafa’yı tahta sopa ile darp edip, silah zoru ile çırılçıplak soyduktan sonra cep telefonu ile çıplak görüntülerini kayda aldı. 

“Ya yerlerini söylersin, ya da…”
Zanlı Cengiz, çıplak görüntüleri kayda aldıktan sonra, “Eğer Muhammed ile Azmira’nın yerini söylemezsen seni öldüreceğim, bu görüntüleri her yere yayacağım” söyleyerek Mustafa’yı tehdit ettiği.
Lefkoşa’nın göbeğinde Nisan ayında yaşanan bu olay, polise 14 Haziran tarihinde bildirildi. Şikâyet üzerine aynı gün zanlı Cengiz’in evine polis ekiplerince baskın düzenlendi. Zanlının evinde yapılan aramada Mustafa’nın darp edilmesi için kullanıldığı düşünülen bir metre uzunluğundaki tahta sopa, 2 adet kurusıkı mermi bulunurken, zanlının aracında yapılan aramada ise 11 santim uzunluğunda bıçak bulundu. Ev ve aracında yapılan aramalar sonucu kanunsuz mermi ve bıçak bulunan zanlı gözaltına alındı. 

“Marifeti sadece darp değilmiş…”
Hakkında, “Zorla adam kaçırma, ciddi darp, kanunsuz bıçak ve mermi bulundurma” suçlarından soruşturma başlatılan zanlı 15 Haziran tarihinde tutuklama talebi ile Lefkoşa’da duruşmaya çıkarıldı. 
Hakkında alınan 2 gün tutukluluk emri dolan zanlı dün ek süre talebi ile yeniden mahkemeye çıkarıldı. Zanlı hakkındaki soruşturmayı yürüten polis, 2 günlük süre içerisinde yaptıkları soruşturmada zanlının evinden alınan hardiskin incelendiğini ve 15 kadına ait cinsel içerikli videolar bulunduğunu ve bu kadınlardan ikisinin tespit edilip ifadelerinin alındığını söyledi. 

Ulaşılacak 13 kadın daha var…
Polis, diğer 13 kadına da ulaşmaya çalıştıklarını, suçla bağlantılı bir kişinin daha arandığını belirterek zanlının 7 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme zanlı hakkında 7 gün ek tutukluluk emri verdi.

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2016, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473