banner564

İnşaattan düşerek hayatını kaybetti

Bir gün önce doğum gününü kutlayan 41 yaşındaki 3 çocuk babası Mehmet Çetrez iş kazasında hayatını kaybetti

İnşaattan düşerek hayatını kaybetti
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Ülkemizde son zamanlarda sıklıkla meydana gelen iş kazalarına dün bir yenisi daha eklendi. Kaza, Gazimağusa’da dün saat 16.30 sıralarında Sakarya bölgesinde klinik olarak hizmete sokulacak olan yarım inşaat halindeki 7 katlı binada meydana geldi.
Binaya iskele kurmaya çalışan 41 yaşındaki alçı ustası Mehmet Çetrez ile 37 yaşındaki Türkmenistan uyruklu işçi Rüstem Razilolov, üzerinde bulundukları iskelenin yıkılması sonucu 25 metre yükseklikten beton zemine çakıldı.

Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı
Yıkılan iskele demirlerinin altında kalan yaralılar vatandaşlar tarafından çıkarılarak olay yerine çağrılan ambulans ile Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ağır yaralı olarak hastaneye getirilen Mehmet Çetrez yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Türkmenistan uyruklu işçi Rüstem Razilolov bel, kalça ve ayaklarında kırıklar tespit edilerek ortopedi servisinde müşahade altına alındı.

Bu sabah başlamışlardı
Binanın boyama işini üstlenen Seçkin Boya isimli şirkette çalışan Mehmet Çetrez ile iş arkadaşları, binaya montelenen iskeleyi dün sabah saatlerinde kurmaya başlamışlardı. Olayı gören diğer iş arkadaşları birden bir gürültü ile iskelenin yıkıldığını ve arkadaşlarının  iskele demirlerinin altında kaldığını gördüklerini söyledi.
 
Yıllardır KKTC’de yaşıyordu
Kuzey Kıbrıs’a yıllar önce Hatay’dan gelen, evli ve 3 çocuk babası olan 41 yaşındaki Mehmet Çetrez, ailesi ile beraber Lefkoşa’da yaşıyordu.
Mehmet Çetrez’in acı haberini duyan ailesi Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne koştu. Çetrez’in ölüm haberini alan eşi hıçkırıklara boğuldu. Mehmet Çetrez’in bugün Lefkoşa’da toprağa verilmesi bekleniyor. Olayın ardından Gazimağusa Çalışma Dairesi’nden bazı yetkililer olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. 


Komünist Emek Hareketi iş kazalarını eleştirdi
Öte yandan Komünist Emek Hareketi, 2010 ile 2014 yılları arasında KKTC’de kayıtlara geçen bin 256 iş kazası olduğunu belirterek, gerçek rakamın bunun en az 10 katı olduğunu savundu. 
Yazılı bir açıklama yaparak, dün Gazimağusa’da bir kişinin ölümüyle sonuçlanan iş kazasına dikkat çeken Komünist Emek Hareketi, “Bu katliamlarım sorumlusu devlettir” iddiasında bulundu.
“Patronlar işçilere güvensiz çalışma ortamlarında emek sömürüsü yapıyor, KKTC devleti de buna alkış tutuyor” ifadesine yer verilen açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı eleştirildi.

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2015, 06:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474