banner564

‘İnsanlar kan ağlıyor’

UBP Milletvekili Töre, vatandaşların Diyalog TV Halk Meclisi’nde ortaya koyduğu ‘mülkiyet, toprak ve emirnamelerle ilgili’ şikayetleri Meclis’e taşıdı

‘İnsanlar kan ağlıyor’
banner598
Teoman TURAN
   Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre, Meclis Genel Kurulu’nda “mülkiyet, toprak ve emirnameler” konusunda konuşma yaptı. 
   Diyalog TV’nin her hafta köylerde gerçekleştirdiği canlı yayın programı Halk Meclisi’ne katılıp gözlemlediği sorunları Meclis kürsüsüne taşıyan Töre, özellikle emirnamelerin  yarattığı sıkıntılara değindi. 
    Töre hükümetin emirname ve kısıtlamaları kaldırma sözü verdiğini anımsatarak bu konuda adım atılmasını istedi. 
   KKTC devletinin vatandaşlarına tapu veya tahsis verdiğini ancak daha sonra bu topraklarda emirname ile kısıtlamalara gidildiğini söyleyen Töre, Başbakan ve Yardımcısının bu emirnamelerin kaldırılacağına yönelik açıklamalarda bulunduğunu ancak henüz bir adım atılmadığını belirtti.
   Töre, gençlerin ev yapamadıklarını sıkıntı yaşadıklarını söyleyerek, Diyalog TV ekibiyle birlikte gittiği Akdeniz, Karpaz, Boğaz gibi çok sayıda bölgede bu sorunun yaşandığını gördüğünü kaydetti.
   CTP döneminde “emirnameler zinciri çıkarıldığını” savunan Töre, gençlerin bu alanlardaki arazilerini ipotek göstererek kredi alamadığını, tapuların değersiz bir duruma geldiğini söyledi.
“Bu emirnameler çok ciddi haksızlıklar yarattı, insanlar kan ağlıyor, şikayet ediyorlar, defalarca girişim yapıyorlar, yetkili bakamlardan bakacağız diye söz alıyorlar. Girişimler hala devam ediyor ama bir an önce bu konu sonuca ulaştırılmalıdır” diyen Töre, Hükümetin bu konuda çalışma yaptığını bildiğini ifade ederek bir an önce sorunun çözülmesi gerektiğini kaydetti. 
 Hükümet programında emirnamelerin kaldırılmasına yönelik maddeler bulunduğunu anımsatan Töre, ancak zamanın geçtiğini, bu konunun ivedilikle ele alınması gerektiğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2017, 11:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473