banner564

İp koptu

122 personeli ve 22 milyon 500 bin TL borcu bulunan Yenierenköy Belediyesi’nde süresiz grev başlatıldı

İp koptu
banner598

Belediye Emekçileri Sendikası (BES), örgütlü bulunduğu Yenierenköy Belediyesi’nde, “personelin sosyal güvencesiz çalıştırıldığı ve maaşlarını alamadığı” gerekçesiyle dün süresiz grev başlattı.

BES Başkanı Ulus Arpalıklı, Yeni Erenköy Belediyesi’nde çalışanların sorunlarının çözülene kadar greve devam edeceklerini söyledi.
İçişleri ve Çalışma Bakanlığı’na dün tekrar çözüm önerileri ilettiklerini belirten Arpalıklı, bakanlığın sorunlara bir an önce özüm bulmasını istedi.
Büyük mali sorunlar yaşayan Yenierenköy Belediyesi’nde eylül ve ekim ayı maaşlarını alamayan çalışanlar bir süredir eylem yapıyordu. 
İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, Yenierenköy Belediyesi’nin sürdürülebilir ekonomik yapıya kavuşturulması, borçların yapılandırılması ve çalışanların haklarına kavuşturulması için kısmi ve geçici maaş kesintisi de içeren bir öneri hazırladıklarını açıklamış ancak BES bu öneriyi kabul etmeyeceğini belirtmişti.
Yenierenköy Belediye Başkanı Mesut Yıkıcı da 5’i geçici 122 personeli ve 22 milyon 500 bin TL borcu bulunan belediyede yaşanan sorunu “boyumuzu aştı” diyerek tanımlamıştı.

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2015, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474