banner564

İranlı Ali ile Seyedeh Bulgar oldu

Sahte pasaport ile Güney Kıbrıs’a gitmeye çalışan iki kişi sınır kapısında yakalandı

İranlı Ali ile Seyedeh Bulgar oldu
banner598

 Suna ERDEN

   Kuzey Kıbrıs’a geldikten sonra sahte Bulgaristan pasaportları ile Güney Kıbrıs’a gitmeye çalışan İran uyruklu Ali Darkhosh ve Seyedeh Narges, Kermiya Sınır Kapısı’nda yakalandı. Gözaltına alınan zanlılar suçlarını kabul ederken, dün tutuklama talebiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 
    Duruşmada zanlıların kullanmak istedikleri sahte pasaportlar üzerinde kendi resimleri olduğu ancak başka şahıslar adına düzenlendiği belirtildi.

Memur fark etti

   Polis, zanlılar Ali Darkhosh ve Seyedeh Narges’in 14 Nisan 2018 tarihinde saat 20.00 sıralarında, Lefkoşa’da, Kermiya Sınır Kapısı’nda üzerlerinde kendi fotoğrafları bulunan ancak başka şahıslar adına düzenlenmiş sahte Bulgaristan pasaportlarını görevli memura ibraz etmek suretiyle tedavüle sürdüklerini söyledi. 
  Görevli memurun pasaportların sahte olduğunu anlaması üzerine zanlıların suçüstü hali tutuklandığını ve gönüllü ifade vererek suçlarını itiraf ettiğini kaydeden polis, zanlıların vermiş olduğu gönüllü ifadelerin araştırılacağını, ülkeye ne zaman ve hangi isimle girdiklerinin inceleneceğini belirterek, soruşturma amaçlı 3 gün poliste tutuklu kalmalarını talep etti. 
  Kıdemli Yargıç Hale Dağlı, zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474