banner564

Zihniyet aynı

‘Vakıf Şehir Lefkoşa’ projesi çerçevesinde adada temaslarda bulunan Bakan Çavuşoğlu, Rumlarla mutabakat sağlanmasının çok zor olduğunu söyledi

Zihniyet aynı
banner598

 KKTC’de temaslarda bulunan Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Başbakan Tufan Erhürman’ı ziyaret etti. Erhürman konuşmasında, Türkiye’nin vakıf eserlerine katkılarının KKTC için yaşamsal önemde olduğunu belirterek, KKTC’nin tarihinin, kültürel varlığının, doğal güzelliklerinin Türkiye’de bilinmesinin önemli olduğunu söyledi.

Erhürman, TRT, TRT World gibi etkili devlet televizyonlarının KKTC’nin tarihi ve doğal yönlerini Türkiye’de aktarmasının önemli olduğunu söyledi.
   Türkiye Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu da “Kıbrıs’la işbirliğimizi pekiştirerek, ülkenin ekonomik kalkınmasına imkan sağlayacak yardımlarımızı, desteklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Türkiye olarak desteğimiz tam manasıyla sizinle beraber” dedi.
   Kıbrıs konusunda da açıklamalarda bulunan ve Crans Montana sürecine işaret eden Çavuşoğlu şöyle dedi:
    “Rum tarafındaki zihniyet aynı. Değişen bir şey yok. Maalesef, kendilerini adanın gerçek sahibi olarak görmeye devam ediyorlar. Hiçbir şekilde eşitlik temelinde bir siyasi paylaşımı, onun da ötesinde KKTC’nin de yer aldığı doğal zenginlikleri paylaşmak istemiyorlar. Bu zihniyet değişmediği müddetçe bu noktada bir mutabakat sağlanması çok zor gözüküyor” dedi.
Hidrokarbon konusunda yürütülen sondaj çalışmalarına işaret eden, ortaya çıkan durumu kabul edemeyeceklerini belirten Çavuşoğlu, doğal zenginliklerin her iki halka ait olduğunu söyledi.
Çavuşoğlu, “Hiçbir tarafın tek başında bunların üzerine tasarruf hakkı olmadığına inanıyoruz. Bu noktadaki tezlerimizin peşinden gitmeye devam edeceğiz.”

Selimiye Camisi’ne restorasyon
Çavuşoğlu, Selimiye Camii’nin de önemli bir destinasyon merkezi olduğunu da gördüklerini belirterek, “Bu sene projelerimizi tamamlamak suretiyle Selimiye Camii’nin de restorasyonuna başlayacağız. Yeni haliyle KKTC’deki vatandaşların hizmetine sunacağız” dedi.

Uluçay: Çok önemli bir projenin başlangıcını yaptık
    Öte yandan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Türkiye Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'nu kabul etti. Çavuşoğlu’na TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay da eşlik etti. Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, Çavuşoğlu’nun böylesi bir günde kendileriyle bir arada olmasının önemine işaret ederek, “Bugün(dün) çok önemli bir projenin başlangıcını yaptık” dedi. Çavuşoğlu’na ayrıca Meclis’e yaptığı ziyaret nedeniyle de teşekkür eden Uluçay, TC ile KKTC arasında var olan işbirliğinin güçlenerek devam edeceğini söyledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474