banner564

İrsen Küçük, oğlunun mezarını ziyaret etti

Sol kolunda lif kopması yaşayan İrsen Küçük, yıllar önce trafik kazasında kaybettiği oğlu Kemal’in mezarını ziyaret etti

İrsen Küçük, oğlunun mezarını ziyaret etti
banner598
Serap Turan EVRAN 
Ramazan ayının son günü olan dün, Kuzey Kıbrıs genelindeki mezarlıklar ziyaretçi akınına uğradı. Arefe günü kaybettikleri yakınlarının kabirlerini ziyaret eden vatandaşlar özlem ve hüznü birlikte yaşadı.
Kaybettikleri yakınlarının ardından dua eden vatandaşlar, günler öncesinden Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) tarafından hazırlıkları tamamlanan mezarlığın, geçen yıllara göre daha düzenli ve temiz olmasından dolayı memnuniyetlerini belirtti.
Mezarlık ziyaretine gelen vatandaşlar arasında Kıbrıs Türk siyasetinin deneyimli isimlerinden ve eski başbakanlardan İrsen Küçük de vardı. 
İrsen Küçük, trafik kazası sonucu genç yaşta kaybettiği oğlu Kemal’i kabri başında andı, dualar okudu.

“Kemal’imin acısı her geçen yıl artıyor”
Lif kopması sonucu kolundan operasyon geçiren, mezarlığa da bandaj ile gelen Küçük, özlemini dile getirirken bir hayli duygulandı, “20. yıl, dile kolay. Trafik kazası sonucunda çok genç yaşta kaybettiğim oğlum Kemal’im yıllar geçtik sonra aramızdan ayrılışının etkisi daha da artmaktadır. Tabi ki bayramlar ve özel günler ziyaretlerimiz sıklaşmaktadır. Bu arada hayatını kaybeden tüm yakınlarıma da gelmişken ziyaret ediyorum. Tabi Allah kabul etsin, Allah rahmet eylesin nur içinde yatsınlar” dedi.

LTB’nin çalışmalarından övgüyle söz etti
Eski Başbakan, mezarlık içinde mesai yapan Lefkoşa Türk Belediyesi personelinden de övgüyle söz ediyor: “Bugün belediye personeli gayet güzel çalışma yapıyor. Özellikle arife günü, 20 yıldır eksiltmeden gelen birisiyim. Dolayısıyla düzenli bir trafik akışı sağladılar, arkadaşları kutlarım. Eskiye nazaran bakımlı. Genel bir temizlik yapılmış, suya baktım eksilmemiş.”



Kaybettikleri yakınlarını ziyarete gelen ve bol bol dua okuyan vatandaşlar da duygu ve düşüncelerini Diyalog’la paylaştı.

Rasiha Avni
Dayısı Reşat Bodamyalızade’nin kabrini ziyarete geldiğini söyleyen Rasiha Avni de tıpkı diğer yakınlarını kaybedenler gibi bayrama buruk girecek olmanın hüznünü yaşıyor ve “Dayım 1996 yılında vefat etti. Kendisi doktordu, çok yardım severdi” diyor. 
Rasiha Avni, Belediye ekiplerinin bu yılki hizmetinden memnun ancak “Mezarlığımızda su problemi var. Çok az akıyor sularımız, kabirlerimizdeki çiçeklerimizi sularken sıkıntı yaşıyoruz. Hizmet güzel ama neden daha iyi olmasın” diyerek beklentilerini dile getiriyor.  

Hasan Muhtaroğlu:
“1982’de vefat eden babamı her zaman ziyaret ediyorum. 33 yıldır bir yanım hep eksik, her an için özlüyorum.”

Şehitlikte ağlatan bayramlaşma 

Lefkoşa Türk Mezarlığı’nın hemen hemen her bir köşesinde hüzün ve gözyaşı hakimdi. Kimi evladının, kimi anne – babasının, kimi de zamansız yitip giden eşinin kabri başında gözyaşı döktü. Vatan aşkıyla yanıp tutuşan, bu topraklar için gözünü bile kırpmadan canlarını veren şehitlerimiz de unutulmadı. Lefkoşa Türk Mezarlığı içerisinde bulunan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Ortaköy Şehitliği, Kıbrıs Barış Harekatı’nda şehit olanların yakınlarıyla doldu. Ramazan Bayramı arifesinde mezarlıklara koşanların kimisi yüzünü bile hatırlamadığı, bebekken yitirdiği babası, kimisi de zamansız giden hayat arkadaşı için gözyaşı döktü. 

Mine Başkaya:
 “Dayımızı ziyarete geldik. 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda şehit oldu. Üzerinden Tam 40 yıl geçti. Üstelik biz dayımızı hiç göremedik. Özlememiş daha da büyük. Lefkoşa Türk Belediyesi’ne de çok teşekkür ederiz. Bir önceki döneme göre iyiye gidiş var.”

Erdem ailesini hüzünlü günü 
Rahme Erdem, 40 yıl önce Barış Harekatı’nda hayatını kaybeden hayat arkadaşını ziyarete gelmiş, yanında kızı ve oğluyla birlikte. Gözü yaşlı, söyleyecekleri ise boğazında düğümleniyor. Eşim öldüğünde 44, ben 42 yaşındaydım diyor, daha da fazla konuşamıyor. Devreye ise küçük yaşta babasını kaybeden kızı giriyor, her bayram acımız ikiye katlanıyor diyor ve devam ediyor:  “Babam Adem Yavuz, 1974 Barış Harekatı’nda Erdem Konuksever ile birlikte gazetecileri Lefkoşa’ya yetiştirirken, maalesef yarı yolda kaldılar. Küçükkaymaklı’da şehit oldu.  Babasız geçen 40 yıl çok acı verici.”


Bediz Yılmaz babasını çok özlüyor
Barış Harekatı’nda şehit olan Mücahit Ali Çamsöken’in kabri başında gözyaşı dökenler ise hayat arkadaşı ve kızı. 40 yıl önce babasız kalan Bediz Yılmaz “acımız hala ilk günkü kadar taze, özlem ve hüzün bir arada. Özellikle her bayram yokluğunu daha fazla hissediyoruz” diyor. 


Ziyaretçilere ‘su’ uyarısı 
Mezarlıkta canla başla çalışan 10 kişilik ekibin başındaki isim şube sorumlusu Salih Gürses de, gazetemize yaptığı açıklamada amaçlarının halka daha iyi hizmet vermek olduğunu söyledi. Gürses, mezarlıktaki suyun tasarruflu kullanılması yönünde çağrı yaptı.



Tüm ilçelerde kabirler çiçeklerle donatıldı
Kabir ziyaretleri kuşkusuz, yalnızca Başkent ile sınırlı kalmadı. Girne, Güzelyurt ve İskele’nin yanı sıra Gazimağusa’da da tıpkı Lefkoşa’da olduğu gibi gözyaşı ve özlem vardı. Yitip giden yakınlarını arife günü ziyaret ederek dualar okuyan Mağusalılar, yanlarında getirdikleri çiçekleri de kabirlere bıraktılar. 

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2014, 10:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473