banner564

İşbirliği ele alındı

Ahmet Savaşan, Ukrayna Sağlık Bakanı ve parlamenterlerle görüştü

İşbirliği ele alındı
banner598
Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Kurucu Başkanı Ahmet Savaşan, Ukrayna Sağlık Bakanı Oleksandra Povlenko ve parlamenterlerle biraraya geldi.
Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi’nden (KSTK) yapılan açıklamaya göre; Ukrayna’nın Başkenti Kiev’de gerçekleştirilen Uluslararası Medikal Turizm Konferansı ve Fuarı’na Kuzey Kıbrıs’tan sağlık ve eğitim sektörü temsilcileri ile birlikte katılan Savaşan, Ukrayna Sağlık Bakanlığı görevini yürüten Oleksandra Povlenko ve parlamenterlerle bir araya geldi.
Bakan Povlenko ile Ahmet Savaşan arasında gerçekleşen görüşmede, Ukrayna Sağlık Sistemi’nin iyleştirilmesine yardımcı olmak amacı ile doktorların güncel bilgiye ve yenilikçi uygulamalara erişebilmeleri için Kuzey Kıbrıs’a gönderilebilmesinin müzakere edildiği belirtildi. 
Açıklamada ayrıca, Ukrayna’lı Doktorların Yakın Doğu Üniversitesi’nin Sağlık Bilimleri Fakültelerinden akademik bilgi yanı sıra, YDÜ Hastanesi’nden de uygulamalar konusunda çeşitli eğitimleri almaları konusunda ilerleme sağlandığına da yer verildi.

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2015, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473