banner564

İşbirliği güçlenecek

Bakan Baybars, Türkiye ile adli yardımlaşma, terör ve organize suçlarla mücadele konusunda önemli adımlar atıldığını belirtti

İşbirliği güçlenecek
banner598

 Resmi temaslarda bulunmak üzere önceki gün Ankara'ya giden İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve TC Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile görüştü.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, görüşmelerde adli yardımlaşma, güvenlik ve bakanlıklar arası iş birliği konuları ele alındı. 
Görüşmelerde İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Ömer Köseoğlu, Bakanlık Genel Koordinatörü Evin Unutmaz, KKTC'nin Ankara Büyükelçisi Kemal Köprülü, Bakanlık Özel Kalem Müdürü Aral Moral ve KKTC Ankara Büyükelçiliği İkinci Sekreteri Huriye Hançerli hazır bulundu.
İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars temaslarının ardından yaptığı açıklamada,  Türkiye ile Adli yardımlaşma, terör suçlarında, organize suçlarla mücadele konusunda işbirliği konularında önemli adımlar atıldığını söyledi. Bakan Baybars Yeni cezaevi yapımı konusunda da çalışmaların ilerlediğini kaydetti.

Verimli görüşmeler yapıldı
Baybars, Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile çok verimli görüşmeler yaptıklarını kaydetti.
Bakan Soylu ile öncelikle olarak Adli yardımlaşma, terör suçlarında, organize suçlarla mücadele konusunda işbirliği konularını ele aldıklarını anlatan Baybars, yapılabilecek alanlarda ülkeye giriş çıkışlarda on line sorgu sisteminin oluşturularak suç ve suçluların önlenmesi ile ilgili çalışmaların hızlandırılması konularında karşılıklı fikir alışverişinde bulunduklarını kaydetti.
Ayşegül Baybars bu hususlarda teknik heyetlerin birlikte yeniden çalışarak sürecin daha sağlıklı yürümesi için yapılabilecekler konusunda teknik seviyede görüşmelerde bulunmak konusunda mutabık kaldıklarını söyledi.
Muhaceret ve Göç İdaresi ile üçüncü ülke vatandaşlarının ülkede barınmaları konusunu da ele aldıklarını anlatan İçişleri Bakanı Baybars, kentsel Güvenlik Yönetim Yasasını da konuştuklarını söyledi.

Adli işbirliği gündeme geldi
Ayşegül Baybars Türkiye Adalet bakanı Abdülhamit Gül ile görüşmelerinde ise, Adli işbirliği alanında yapılabilecekler konusunun tekrar gündeme geldiğini belirtti.
Bakan Baybars, Gül ile ülkedeki yeni cezaevinin yapımı ve taşınması konusunda teknik ve ekipman desteğinin nasıl olacağı, teçhizat, ekipman, eğitim hizmetleriyle ilgili bir takım çalışmalar yapma konusunda uzlaştıklarını söyledi.
Bakan Baybars siber suçlarla mücadele kapsamında bazı birimlerin olduğunu, ancak daha ileri tetkik yapabilecek laboratuarın Polis Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunmadığını söyledi.
İçişleri Bakanı Baybars, ” Mini laboratuar oluşturulması konusunda yerinde inceleme yapılması için ülkemize kendilerini davet etik. Ve yine aynı şekilde Adli Tıp Kurumu’nun kurulması için neler yapılabileceği ülkemizdeki eksikliklerle ilgili ne şekilde teknik destek sağlanabileceği konuları görüşüldü. Adli Yardımlaşma Adli İşbirliği Anlaşmasında iki ülke arasındaki taleplerin daha hızlı sonuçlandırılabilmesi için gerekenler, güvenlik konusunda yapılabilecekler ve karşılıklı taleplerimizi içeren bazı hususları konuştuk.” ifadelerini kullandı.

Yeni cezaevi 2019’da tamamlanacak
Baybars, yeni cezaevi ile ilgili çalışmaların yıl sonuna doğru bitirilmesi hedefini de açıkladı.
Baybars, “Yeni cezaevinin 2019 başlarında tamamlanması gerektiği düşünüldüğünde, önümüzdeki aylar itibariyle teknik heyetlerin çalışmalarını hazırlayıp yılsonu itibariyle tamamlayabilecekleri gibi görünüyor. Hız gerektiren Adli Yardımlaşma on line sorgu sistemi konusunda ekiplerin ülkemize gelerek yerinde inceleme yapması gerekiyor” dedi. 

Anıtkabir’i ziyaret etti
İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, Ankara’da Anıtkabir’i ziyaret etti.
Ankara temaslarını tamamlayan Baybars, saat 14.00’te Anıtkabir’i ziyaret ederek Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473