banner564

İşler de tatlı ürünler de

Pasta çeşitlerine son dönemde gösterilen rağbet işletmecilerin yüzünü güldürüyor

 İşler de tatlı ürünler de
banner598
Melin DOBRAN
Ülkemizde faaliyet gösteren pastanelerdeki çeşitler, zaman içerisinde arttı. Artık pastanelerde eskisi gibi sadece çikolatalı ve meyveli pastalar yok. Bu iki çeşidin yanı sıra krokanlı, badem ezmeli, kestaneli, böğürtlenli ve frambuazlı gibi çok sayıda çeşit mevcut. Ayrıca şeker hastaları ve diyette olanlar için de özel pasta ve tatlı çeşitleri de yapılıyor. Pastaların yanı sıra sütlü, şerbetli tatlılar ve kuru pastalar da satılıyor. Konuyla ilgili olarak bilgi aldığımız pastanelerde doğum, nişan, düğün, kına ve doğum günü gibi özel günlerde de siparişler alınıyor. Pasta fiyatları ise 30 ile 120 lira arası değişiyor. Diyalog’a konuşan pastanecilerin görüşleri şu şekilde oldu:

Enver Mamülcü (Mamülcüoğlu Pastanesi):
“Bizim mesleğimiz dede mesleğidir. Yaklaşık 90 yıllık bir meslektir. Bizim uzmanlık alanımız, Kıbrıs’a özgü tatlılar yapmaktır. Pastanemizde sütlü tatlı, yaş pasta, şerbetli tatlılar, doğum, düğün ve mevlit için çeşitli içerikler var. Lefkoşa’da iki şubemiz var. Açılış ve organizasyonlarda Catering işi de yapıyoruz. Çeşitlerimizde diyet ve diyabetik ürünler de var. Light ve az şekerli ürünlerimiz de mevcuttur. Düğün sezonu, yazın açılış ve organizasyonlar olduğu için yoğun oluyoruz. Kışın ise şerbetli ve spesiyal türleri tüketiliyor. Tatlı sektörü öyle bir sektördür ki herkes tatlıyı beğenerek tüketiyor. Biz sektörün en başarılı ve en eski işletmesiyiz. Büyük boy pastalarımız 60 lira, orta boy 50 lira ve küçük boy ise 40 liradır.”

Mehmet Önem (Şefler Pastanesi Satış Sorumlusu):
“Doğum, nişan, düğün, 6 aylık kına pastası ve özel tasarım butik pastalar yapıyoruz. Çikolatalı, meyveli, krokanlı, böğürtlenli, badem ezmeli, kestaneli, muzlu ve frambuazlı gibi birçok çeşit pastalarımız mevcuttur. İstek üzerine diyet pasta da yapılır. Diyet baklava ve diyet sütlü tatlılarımız da bulunmaktadır. Her gün taze ürünlerimiz çıkmaktadır. Vatandaşlar daha çok doğum günü için pasta alıyor. Satışlarımız çok şükür iyi gidiyor. Geçmişe göre ilerleme var. Mini boy 4-5 kişilik pasta 30 lira, küçük boy 12 kişilik pasta 45 lira, orta boy 20-23 kişilik pasta 65 lira, büyük boy 30-35 kişilik pasta 120 liradır.”

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2017, 11:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473