banner564

İşler kötü

Tüm umutlarını bayram alışverişine bağlayan esnaf yine umduğunu bulamadı

İşler kötü
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Ekonomik krizin etkisi sadece başkent Lefkoşa’da değil, adanın her yerinde etkisini gösteriyor. Gazimağusa esnafı da bundan nasibini alıyor. Diyalog’a konuşan esnaf, bayram arifesinde indirim kampanyası başlattıklarını, buna karşın satış yapılamadığını söyledi.

Ne dediler?... Ne dediler?..

Buğra Rızaner: 
Bayramı dört gözle bekledik. Son güne kadar hareketlenme olur dedik ama olmadı. Belki bugün insanlar bize uğrar. Restoran işiyle uğraştığımız için umudumuzu yitirmedik. Belki bayram süresince iyi iş yaparız.

Rıdvan Cemal: 
Bayramın tadı tuzu kalmadı, herşey çok pahalı, insanların alım gücü azaldı. Ülkeye zaten sınırlı sayıda turist geliyor onlarda adeta ‘bal yapmaz arı’ gibi. Hükümetin vatandaşı umursadığı yok, döviz düştüğü halde herşeye zam gelmeye devam ediyor, vaziyet çok kötü.

Salih Oktay: 
Piyasa her zamanki gibi zayıf, ekonomi çok kötü, insanlar harcamalarını kısabildiği kadar kısıyor. Küçük esnaf en zor durumda, yapılabilecek hiç bir şey yok, çarşıda yas havası esiyor.
Ekonominin düzelmesi için ciddi önlemler alınmalı. Yoksa hem bizim hem de vatandaşın durumu çok zor.

Celal Yeşilada: 
Çok az bir hareketlilik var ancak eski bayram öncelerindeki kalabalıktan eser yok.
Londra da yaşayan Kıbrıslı Türkler tatile geldiği için ara sıra onlar geliyor onun dışında dükkâna uğrayan yok. Satışlar oldukça zayıf, çünkü halkın alım gücü düştü.

Hasan Özbil: 
Bayram öncesi bir canlılık yoktu, umduğumuzu bulamadık. Belki arife günü bir canlılık olur diye umut ettik ancak beklediğimizi bulamadık. Ekonomik nedenlerin yanında aşırı sıcaklarında mı etkisi var bilmiyorum ama insanlar çarşıya gelmiyor. Derinya Kapısı açılınca işler artacak sanmıştık ancak hiç bir yararı olmadı.

Kasım Uluçaylı: 
Bayram öncesi çarşıda hiç bir canlılık yoktu, arife günü de olmadı.
Sanki halk bayramın farkında bile değil, çarşı çok durgun.
Söylenebilecek çok fazla bir şey de yok maalesef. Herkesin kurban bayramı kutlu olsun.

Necdet Törer: 
İşler çok kötü, hükümetler böyle devam ettikçe, zamlar sürdükçe insanlar hiç bir şey alamayacak duruma gelecek. Piyasanın durumu oldukça berbat… Bayrama özel indirim yaptık ancak istediğimiz satış olmadı.  Ekonominin düzelmesi için ciddi önlemler alınmalı.

Haldun Birsoy: 
Bayrama özel bir hareketlilik olmadı ama bizim genel olarak işlerimiz iyi gidiyor.
Birde satışlarımızın genelde iyi olduğu sezonda olduğumuz için işler gayet güzel gidiyor.

Sabri Umay: 
Londralı Türkler gelmeye başlayınca işlerde de ufak bir kıpırdanma oldu ancak bu yeterli değil.
Fiyatlarımız da oldukça uygun ancak dediğim gibi Londralı Türkler gelmeyince iş olmuyor. Yerli halk çarşıya gelmiyor. Geçmişte bayramdan günler önce insanlar alış verişe çıkardı, şimdi ise çarşı bomboş. Allah yardımcımız olsun.


Tahir Kasap: 
Satışlarda bayram öncesi küçükte olsa bir hareketlilik oldu. Ancak geçmiş yıllardaki gibi canlılık yok. Eski bayramlar özler oldu. Şimdi halk bayramın bile farkında değil. İnsanlar zor hayat şartlarıyla uğraşayım derken bayram seyranı unutuyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474