banner564

İşte böyle

Banka soygununda çalınan 3 milyon liradan 770 bini dün tutuklanan Mahmut Fırat’ın Güneşköy’deki evinin bahçesinde bulundu

İşte böyle
banner598
Kooperatif Merkez Bankası’nın ‘korumasız’ ve ‘kiralık araçla’ taşıdığı 3 milyon liranın, silahlı ve maskeli kişiler tarafından soyulması sonrasında geceli, gündüzlü çalışan KKTC polisi dün nihayet paranın bir kısmını ele geçirdi. Polis, dün tutuklanan Mahmut Fırat’ı sorguladıktan sonra önce Akdeniz köyü çevresinde arama yaptı ve toğrağa gömülü vaziyette 100 bin TL buldu.
Polis, dün akşam saatlerinde ise Mahmut Fırat’ın Güneşköy’deki evine baskın düzenledi ve arka bahçedeki incir ağacının yanındaki tavuk kümesinde 770 bin 500 lirayı ele geçirdi. Böylece ele geçirilen para miktarı 770 bin 500’e yükseldi. 

Mahmut Fırat’ın eşi de gözaltında
Operasyon sonrasında Mahmut  Fırat’ın eşi Meryem Fırat da karakola götürülerek sorgulandı. Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler operasyondan sonra Güzelyurt Polis Müdürlüğü’nde basına yaptığı açıklamada, Bilay Çetereisi ve Mahmut Fırat’a ilaveten Ramadan Alliş’in de tutuklu olduğunu söyledi.

Soygunda düğümü çözen adam...
Kamuoyunda sonucu merakla beklenen soygun soruşturmasında dün ve önceki gün baş döndüren gelişmeler yaşandı. Lefke’de tutuklu bulunan  Rifat Fırat’ın kardeşi Mahmut Fırat dün sabah Güzelyurt Kaza Mahkemesine çıkarıldı. Arap saçına dönen soygun olayında kayıp olan paraların bir kısmına ulaşılmasında Mahmut Fırat’tan alınan ifadenin etkili olduğu tahmin ediliyor.

Girne’den çıkış yapacakken enselendi...
Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre, nefes kesen operasyonun başlangıcı, özel bir şirkette TIR şoförü olarak çalışan zanlı Mahmut Fırat’ın, 4 gün önce Güzelyurt Polis Karakoluna giderek ertesi gün yurt dışına işi icabı çıkacağını beyan etmesiyle başladı. Mahmut Fırat, Girne Limanından çıkış yaparken polis tarafından gözaltına alınarak dün tutkluluk emri için Güzelyurt Kaza Mahkeme’sine çıkarıldı. Mahkemeye, Mahmut Fırat’ın Tükiye’de bulunan ve yapılan soygunla ilikşisi olduğundan şüphelenilen Rıfat Fırat’la olaydan sonra 33 kez telefonda konuştuğu ve bunu polisten gizlediği gerekçesiyle tutuklandığı aktarıldı. 

1 kez dedi 33 kez konuştu
Mahkeme huzuruna çıkarılan zanlı Mahmut Fırat hakkında 3 gün tutukluluk emri alındı. Mahkemede şahadet veren polis memuru, zanlının polise daha önce de ifade verdiğini, kendisine kardeşi ile konuşup konuşmadığının sorulduğunu aktardı. Zanlının, kardeşi Rıfat Fırat’ın Türkiye’ye gittikten sonra sadece bir kez telefonda konuştuğunu beyan ettiğini ifade eden polis, fakat yapılan tahkikat sonrasında Mahmut Fırat’ın polise beyan etmediği bir GSM kartı ile Türkiye’de bulunan Rıfat Fırat’la 33 kez telefon görüşmesi yaptığının tesbit edildiği ifade etti. 

Sertbay: Neden yalan söyledin?
Güzelyurt Kaza Mahkemesi Başkanı İlker Sertbay, polisin şahadetinden sonra, zanlı Mahmut Fırat’a dönerek “neden polise yalan söyledin? normal bir insan gayri ihtiyari kardeşimle sık sık konuştum gelmesi için ikna etmeye çalışıyordum der ama sen telefonu da sakladın kaç kez konuştuğunu da söylemedin. 3 gün tutuklu kalması uygun bulunmuştur” dedi. 

Mahmut suçsuz olduğunu iddia etti
Mahkeme salonundan çıkarken basın mensuplarına, “kardeşimle telefonda konuştuğum için tutuklandım” diye bağran Mahmut Fırat suçsuz olduğunu iddia etti. 




Fırat içeriye polis araziye
Mahkemenin, Mahmut Fırat hakkında verdiği 3 gün tutukluluk kararının ardından polis, soygunla ilgili operasyonlarına devam etti. Lefkoşa’dan gelen polis ekipleri  ve çevik kuvvet ekipleri, dün saat 14.30 sıralarında, Güzelyurt’un farklı noktalarında bir dizi arama yaptı. Güzelyurt, Güneşköy, eski Akdeniz yolu güzergahında yapılan aramalarda farklı yerlerde 770 bin 500 TL para emare olarak ele geçerildi.

Aramalar nerede yapıldı?
Polis ekipleri ilk olarak eski Akdeniz Köyü yolu ile Güzelyurt arasında kalan bir portakal bahçesinde yaptığı aramada 100 bin TL’ye ulaştı. Polisin eş zamanlı yaptığı aramalarda Güneşköy’de bulunan Mahmut Fırat’ın evinin arka bahçesinde incir ağacı dibindeki tavuk kümesinin içinde de 770 bin 500 TL bulundu. 

Ramazan Alliş de gözaltında 
Ardından Mahmut Fırat’ın eşi Meryem Fırat sorgulanmak üzere Güzelyurt Karakoluna getirildi. Sorgulanmak üzere yakalanan  Ramazan Alliş ise tutukluluk talabiyle bugün Güzelyurt Kaza Mahkemesine çıkarılacak. Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor. 

Pervin Gürler açıklama yaptı
Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’nın para taşıyan aracından çalınan 3 milyon TL’nin 770 bin 500 TL’sinin bulunmasının ardından, Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler, Güzelyurt Polis Müdürlüğü’nde düzenlediği basın toplantısında, 24 Temmuz’da silah zoruyla yaşanan soygun olayın ardından sürdürülen aralıksız ve özverili çalışmalar sonucunda 12 gün gibi kısa bir sürede zanlıların tespit edildiğini ve bugün de çalınan paralardan 770 bin 500 TL’nin bulunarak emare olarak alındığını belirtti.

“Aranan 2 zanlı var...”
Diğer para ve amarelerin bulunması için çalışmaların sürdürüldüğünü vurgulayan Gürler, zanlılardan Bilal Çetereisi, Mahmut Fırat ve Ramazan Alliş’in tutuklandığını; halen 2 zanlılın ise arandığını açıkladı.

Gürler ekibine teşekkür etti...
Gürler, bu safhada tahkikatın henüz tamamlanmadığı ve konunun ciddiyetini göz önünde bulundurarak daha fazla açıklama yapmak istemediğini belirtirken, ancak tahkikatlarının sonucunu daha sonra basınla paylaşacağının sözünü verdi.
Gürler, olayın aydınlatılmasında emeği geçen ekinine, bayram süresince çalışarak gösterdikleri başarıdan dolayı, basına da duyarlılığı için teşekkür etti.
Daha sonra ele geçirilen paralar basına gösterildi.

Rıfat Fırat’ın iadesi gündemde...
Öte yandan Diyalog muhabirinin ulaştığı bilgiye göre, soygun olayında gelinen son noktadan sonra, Türkiye’de olduğu kesinleşen ve soygunda zanlı olarak ismi geçen Rıfat Fırat’ın iadesi için girişimler başlatıldı. 

Çetereisi için düğmeye basıldı
KKTC polisinin ayrıca, soygun olayında kilit rol oynadığı ileri sürülen ve yurtdışına kaçan Polis Müfettiş Yardımcısı Mustafa Çetereisi’nin iadesi için İngiliz makamlarıyla görüşmelerin sürdüğü öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2014, 11:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473