banner564

İşte bu olmadı

Tüm koalisyon ortaklarına 500’er bin, Cumhurbaşkanı’na da bir milyon 300 bin lira ‘Örtülü Ödenek’ ayrıldı

İşte bu olmadı
banner598
Raif DOĞRU
Geçmiş dönemlerde vatandaşların tepkisine yol açan ‘örtülü ödeneklerin’ 2018 bütçesinde  daha da artırıldığı öğrenildi.
    Diyalog’un elde ettiği bilgilere göre, 2017 bütçesinde Cumhurbaşkanı’nın bir milyon 200 bin TL olan ‘örtülü ödeneği’, 2018’de 100 bin lira artırılarak bir milyon 300 bine çıkarıldı. Cumhurbaşkanı’nın ‘Örtülü Ödenek’ kullanımı 2018 bütçesinde ‘Tanıtm ve Enformasyon Hzmetleri Katkı Projesi’ adı altında yer alıyor.
   Cumhurbaşkanı’nın yanı sıra Başbakan için öngörülen 500 bin liralık örtülü ödenek kalemi, bu yıl tüm koalisyon ortaklarını memnun etmek amacıyla genişletildi. Böylece Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı için de 500 bin, Maliye Bakanı için de 500 bin, Eğitim Bakanı için de 500 bin lira örtülü ödenek kalemi ayrıldı. Bu durumda 4 hükümet ortağı için 2 milyon, Cumhurbaşkanı için de bir milyon 300 bin olmak üzere örtülü ödenek toplamı 3 milyon 300 bine yükselmiş oldu.

Özersay kullanmayacağını söyledi
Bütçe komitesi üyelerinden UBP milletvekili Özdemr Berova, Dışişleri Bakanlığı bütçesinin görüşülmesi sırasında örtülü ödenek kalemi gördüklerini ve bunu sorguladıkları zaman HP lideri Kudret Özersay’ın “Benim böyle bir talebim olmadı” dediğini açıkladı.
   Berova konuyla ilgili olarak şunları kaydetti:
   “UBP olarak bütçe ile hükümet programının uyumsuzluğuna dikkat çektik. Hükümetin yapacağı icraatları yakın takibe alacağımızı hissettirdik. Günün en ilginci hane halkına yardım kalemi altında Dışişleri Bakanlığına da kalem ayrılması idi. Bu konu ile ilgili soruma Sayın Kudret Özersay bu kalem açılmasının kendi talebi olmadığını, bütçeyi incelerken bu kalemi gördüğünü ifade ederek, kritersiz bu kalemi kullanmak istemeyeceğini söyledi. Yaptığımız araştırmada aynı kalemin diğer ortakların başkanlarının görevde olduğu bakanlıklarda da olduğunu ve her bir kalemde 500000 (beşyüzbin) TL olduğunu gördük. Yerel Seçimlerin yaklaştığı zamanda bu anlamlı geldi.”

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2018, 10:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473