banner564

İstemeden olmuş

Burnunu küçülteceği gerekçesiyle Gazimağusa’da estetik merkezine giden Hüseyin Yiğit, Ayşe hemşirenin çantasından hem cep tepefonunu hem de 150 lirasını yürüttü

İstemeden olmuş
banner598

Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da bulunan bir sağlık merkezinde önceki gün akıllara durgunluk veren bir hırsızlık olayı yaşandı. Burnunu küçülteceği gerekçesiyle estetik merkezine giden Hüseyin Yiğit isimli zanlı, bir anlık boşluktan yararlanarak, Sağlık Merkezinde görevli olan Ayşe İpek’e ait çata içerisinden 150 TL nakit parayı çaldı.
Bununla da yetinmeyen zanlı, yine Ayşe İpek’e ait 500 TL değerindeki cep telefonunuda alarak sağlık merkeziden ayrıldı. Şikayet üzerine Gazimağusa’da tespit edilen zanlı Hüseyin Yiğit, dün mahkeme huzuruna çıkardıldı.
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Hasan Karagil, zanlının 2 Ağustos 2016 tarihinde arkadaşı ile beraber gittiği Medusa Estetik Yaşam Merkezinde, bekleme salonu karşısında bulunan oda içerisinde Ayşe İpek’e ait çantanın içerisinden 150 TL nakit para ile yine aynı şahsa ait 500 TL değerindeki cep telefonunu sirkat ettiğini söyledi. 

Gönüllü ifade verip suçunu kabul etti
Zanlının dün Gazimağusa’da tespit edilerek tutuklandığını belirten Karagil, gönüllü ifade veren zanlının suçunu kabul ettiğini ifade etti. 
Zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirten Karagil, KKTC ile hiçbir yasal bağı bulunmayan zanlının 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti. Savcı Hasan Çaltılı bu talebi bir ay ile sınırlandırdı.

“Şimdi çok pişmanım…”
Mahkemede söz alan zanlı Hüseyin Yiğit, KKTC’ye çalışmak için geldiğini ve kendisine çalışma izni çıkarılacağı söylendiği halde çıkarılmadığını belirtti. Cezaevi talebine itirazı olmadığını belirten zanlı “Pişmanım, istemeden oldu” diyerek mahkemeden özür diledi.
Huzurundaki şahadet ve zanlının beyanlarını değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, zanlının davaları görüşülünceye kadar, bir ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2016, 11:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474