banner564

İsteyince oluyor

Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, kapalı kanalları temizleyip, hatalı köprüyü bizzat kendisi yıktı

İsteyince oluyor
banner598

Ömer KADİROĞLU
Ülkemizde geçtiğimiz günlerde etkili olan ve vahim zararlara yol açan aşırı yağışlar sonucu oluşan yıkımın yaraları sarılmaya başlandı. Özellikle Alsancak, Dikmen ve Lapta bölgelerinde ciddi hasara neden olan aşırı yağışların yarattığı yıkım için yerel yönetimler kolları sıvadı. Derelerin doldurulması ve çarpık yapılaşma sonucu yaşanan felaket ağır bilançoya neden oldu. Yaşanan felaket sonrası çalışmalara başlayan Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser ise hatalı köprüler, dere yataklarına yapılan yapılar ve dere yataklarına engel olan tüm yapıların temizliği için dün start verdi. Ekskavatör üzerine çıkıp hatalı yapılan köprüyü kendisi yıkan Alsancak Belediye Başkanı Ataser, bu tür engellerin dere yatakları içerisinden temizlenerek yağmur suyu akışının engele takılmadan sağlanacağını ifade etti. 

Yanlış yapıların tamamı yıkılacak
Diyalog’a konuşan Ataser, Fırat Ataser, şu anda geçmişi sorgulamamak, yaşanan felaketten bir ders çıkartılması gerektiğini söyledi. Yaşanan felaket sonucu özellikle yerel yöneticilerin yaptıkları yanlışları gördüklerini ifade eden Ataser, bu yanlışlıkların toparlanması adına hızlı bir şekilde çalışmalara başladıklarını kaydetti. Bazı noktalarda acilen müdahale yapılması gerektiği için bu noktalardaki çalışmaların dün başladığını ifade eden Ataser, tıkanıklığa neden olan bir köprünün temizliğinin bittiğini ancak tüm Alsancak içerisinde bu tür engellerin yıkımı için çalışmaların devam edeceğini kaydetti.

Tüm imkânlar kullanılacak
 Öte yandan Alsancak içerisinde 1974 yılından kalma akarlar olduğunu ancak bunların da dere yatağı olarak yeniden yapılanmasının faydalı olacağını ifade eden Ataser, proje çalışmalarına başladıklarını belirtti. Böylesi bir felaketin yeniden yaşanmamasını temenni ettiklerini ifade eden Ataser, bu felaketin yeniden yaşanmaması adına tüm imkânlar kullanılarak çalışma yapılacağını kaydetti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474