banner564

İstifa etmek erdemdir

KTOEÖS’ün Başbalakanlık önündeki eyleminde konuşan Gökçebel, “Söz verip yapmazsanız, yasaları uygulamazsanız mazeret hakkınız yoktur” dedi ve ekledi:

İstifa etmek erdemdir
banner598
Melin DOBRAN
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), 2011 sonrası istihdam edilen ve dün tam gün greve giden öğretmenlerle Başbakanlık önünde eylem yaptı. 
Öğretmenler, kamu çalışanlarının aylık maaş, ücret ve ek ödeneklerini düzenleyen, “Göç Yasası” olarak da nitelendirilen “47/2010” sayılı yasayı yola yatarak protesto etti
Öğretmenler, Başbakanlığın ana giriş kapısına, taşıdıkları “Çiftçiye Yok, Asgari Ücretliye Yok, İşçiye Yok, Üreticiye Yok, Öğretmene Yok, Hayvancıya Yok, Sermayeye Var”, “Öğretmen Ücretli Köle Değil”, “Göç Yasası’na Dur De” gibi büyük pankartları astı.
KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, Başbakanlık önünde basına yaptığı açıklamada, “İktidardayken başka, muhalefetteyken başka söylemek olmaz” dedi. Gökçebel, “Söz verip yapmazsanız, yasaları uygulamazsanız mazeret hakkınız yoktur. İstifa edin. İstifa etmek erdemdir. Bu erdemi bilmiyorsanız, biz öğretmeniz, size öğretiriz” ifadesine yer verdi.

Eylemciler ne dedi.. ??

Gülcan Yıldız
“Hükümetin verdiği sözleri tutmasını istiyoruz. Biz haklı olduğumuzu ispatladık. Sonuç alana kadar eylemlerimize devam edeceğiz. Bizim okulda ders vermemiz gerekirken, eylem yapıyoruz. Kimsenin bizim geleceğimizle ve hayallerimizle oynamaya hakkı yoktur. 2011 yılından sonra göreve başlayan öğretmenlerle diğer öğretmenler arasında ayrımcılık yapılıyor.”

İhsan Nurluöz
“Ne kadar eylem yaparsak yapalım sonuç alınamıyor ama bu bizi yıldırmaz. Haklı olduğumuzu biliyoruz. Sonuç alana kadar da eylem yapmaya devam edeceğiz. Çünkü göç yasasına ve öğretmenler arasında yapılan ayrımcılığa karşıyız. Zincirlerle eylem yapma amacımız ise tamamen semboliktir. Toplumu köleliğe mahkûm ettiklerini bu şekilde gösteriyoruz.”

Erkan Mulak
“Mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Mücadeleden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Bunu herkes bilsin. Yapılan haksızlıkları da asla kabul etmiyoruz. Biz göç etmek istemiyoruz. Biz haklıyız. Hakkımızı istiyoruz, başka bir şey değil. Biz öğretmen olmak için okuduk. Yurt dışında çalışmak ve ülkemizi terk etmek için okumadık.”

Meryem Yıldız
“Sonuç alana kadar eylem yapmaya devam edeceğiz. Öğretmenler tek ve bir bütündür. Ayni işi yapmamıza rağmen, bizi çeşitli yasalarla ayrıştırmaya çalışıyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Öğretmenler bu ayrıştırmayı kabul etmez. Başbakanlık’tan verilen beyanatta, okullar açılmadan, okul ihtiyaçlarımızı karşılamak için verilmesi gereken ödeneklerimiz hem zamanında ödenmemiştir. 2011’den sonra öğretmen olanlara ödeneceği söylenmesine rağmen herhangi bir açıklama yapılmamıştır. Arkadaşlarımızın ödenekleri sadakaya dönüştürülmüştür. Bugün okulda, görev başında olmamız gerekirken, hükümet ne yazık ki bizi sokaklara döktü. En kısa zamanda eğitimdeki sorunların çözülmesini istiyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2015, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474