banner564

Kazakistan’da yararlı temaslar yapıldı

Serhat Akpınar ve Kıbrıs Bilim Heyeti, Kazakistan’da anlaşmalar imzaladı

Kazakistan’da yararlı temaslar yapıldı
banner598
GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ve “Kıbrıs Bilim Heyeti”nin, temaslarda bulunmak üzere gittiği Kazakistan’da bazı anlaşmalara da imza attığı bildirildi.
GAÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Kazakistan ziyaretinin çok iyi geçtiğini belirten Serhat Akpınar, “GAÜ’nün yanısıra Kıbrıs Üniversiteler Birliği Başkanı olarak da çok yararlı temaslarımız oldu” dedi.
Kazakistan Dil Kurumu Yönetim Toplantısında “önemli gelişmeler” olduğunu belirten Akpınar “Kıbrıs Türk Dil Kurumu’nun kurulması adımlarını atıyoruz. Yavru Yurttan Ata Yurda çok önemli projelere yön vermek için yollardayız . Girne Amerikan Üniversitesi, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi ve Kıbrıs Üniversiteler Birliği, Kazakistan Dil Kurumu ile tarihi bir anlaşma imzaladı” ifadelerini kullandı.
 “Bu özel günde KKTC’de kuracağımız Kıbrıs Türk Dil Kurumu ile ilgili Türksoy ve Kazakistan Dil Kurumundan destek aldık” diye konuşan Akpınar “Bu tarihi toplantı için KKTC olarak ordaydık. Ülkem, GAÜ, KAÜ ve Kıbrıs Üniversiteler Birliği için büyük bir gündü” diyerek şunları kaydetti:
“Ayrıca Kazakistan Dil Kurumu’nun özel ödülüne layık görüldük. Şahsım ve Sn. Olgun Üstün yaşanan ve yaşadığımız bu andan büyük bir onur duyduk . Kazakistan Dil Kurumu ile yapılan anlaşma sonrası Turan Üniversitesi ile de anlaşmalar yaptık.”
Ayrıca, imza törenlerinin ardından Kızılorda’ya geçen heyetin, burada Dede Korkut Türbesi’ni ziyaret ederek Kızılorda Dede Korkut Üniversitesi’ne kitap bağışında bulunduğu; Kızılorda Dede Korkut Üniversitesi ve Girne American Üniversitesi arasında İşbirliği Protokolü imzalandığı belirtildi.
Aynı toplantıda Amerikan Eğitim Konsorsiyumu ile Kızılorda Dede Korkut Üniversitesi arasında “İşbirliği Protokolü” de imzalandığı kaydedildi. 

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2015, 10:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474