banner564

“İstifalar seçmene saygısızlık”

Kutlay Erk, sağ partilerde ideoloji bulunmadığını, herkesin kendini düşünerek hareket ettiğini savundu

“İstifalar seçmene saygısızlık”
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Sekreteri Kutlay Erk, bazı partilerde yaşanan istifa olaylarına değinerek, “sağ partilerde ideoloji bulunmadığını, herkesin kendini düşünerek hareket ettiğini, istifaların seçmene saygısızlık olduğunu” savundu.
Kuzey Kıbrıs’ta faaliyet gösteren sol partilerde böyle sıkıntıların yaşanmadığını ifade eden Kutlay Erk, “UBP’den seçilenler için DP, DP’den seçilenler için ise UBP yedek kapıdır” dedi. 
CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, bir televizyon programına konuk olarak gündemdeki konuları değerlendirdi. 
CTP-BG’den yapılan açıklamaya göre, Erk, akaryakıt fiyatlarında gözle görülür bir düşüş yaşandığını, fiyatların 2015 yılında artmaması halinde elektrik fiyatlarında da azalma yaşanacağını dile getirdi. 

Yeni GSM şirketi için düğmeye basıldı
CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, GSM operatörlerinin yaptığı zamların ardından halkın buna ciddi tepki verdiğini ve CTP-BG’nin de buna kayıtsız kalmayarak üçüncü bir GSM operatörü seçeneği için araştırmalara, değerlendirmelere ve çalışmalara başladığını açıkladı. 
Merkezi Türkiye’de bulunan iki GSM operatörünün birbirleriyle anlaşarak zam yaptığını ve bunun da halk arasında büyük bir tepkiye yol açtığını dile getiren Kutlay Erk, bu sektörü iki operatöre bırakmamak gerektiğini ve üçüncü bir yol bulunmasının şart olduğunu ifade etti. 

“Kıb-Tek’te doğru politikalar yürütülüyor”
Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun yaşadığı zorlu süreci kısmen de olsa atlattığını belirten Kutlay Erk, kurumda yürütülen doğru politikalar sayesinde tahsilatın arttığını ve borç stoklarının azaldığını kaydetti.
Erk, UBP’nin Ercan Havalimanı’nı özelleştirdiğini ve otopark fiyatlarının bile can yaktığını söyledi. KIB-TEK’i özelleştirmenin kesinlikle doğru olmadığını vurgulayan Erk, elektrikte yaşanan arızaların çok büyük bir kısmının AKSA’dan kaynaklandığını, bu şartlarda KIB-TEK’i özelleştirip adaya ikinci bir AKSA’nın gelmesinin mümkün olmadığını dile getirdi. 

“KTHY’nin batmasında Eroğlu suçlu”
Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın batırılması hakkında açıklamalarda bulunan CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, “bu konuda suçlunun Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu olduğunu” iddia etti.
4 yıl önce KTHY’de yaşanan kriz döneminde Eroğlu’nun Başbakan olduğunu ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlandığını belirten Kutlay Erk, Türkiye ile bir kurtarma operasyonu yürütüldüğü esnada yapılmaması gereken ne varsa Eroğlu hükümetinin yaptığını ve Cumhurbaşkanı seçilme uğruna KTHY’yi göz göre göre batırdığını iddia etti.


“Ortağımıza saygı göstereceğiz”
Üç milletvekilinin istifa etmesinin ardından hükümet ortakları DP-UG içerisinde bir kriz yaşandığını belirten Kutlay Erk, bakanlık sayıları konusundaki pazarlık için ortaklarının kendi içinde bu krizi çözmesini bekleyeceklerini vurguladı. Hükümet ortakları DP-UG’ye bu konuda saygılı olacaklarını dile getiren CTP-BG Genel Sekreteri Erk, CTP-BG olarak Kıbrıslı Türklerin sorunlarını çözmek için hükümette olduklarını söyledi. 

“Hiç bir gruba izin verilmemeli”
15 Kasım’da tören alanında yaşanan olaylara da değinen CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, polisin çifte standart uygulamasını kınadıklarını ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun konuyla ilgili çalışma başlattığını hatırlattı. 29 Ekim törenlerinde açılan pankartlara müdahale edilmediğini ancak 15 Kasım’da pankart açmak isteyen kişilere müdahalede bulunulduğunu belirten Erk, “Birilerine müsaade edip, birilerini de alana sokmayacaksınız. Bu doğru bir yöntem değildir. Bunu yapanları kınıyoruz.
Aslında hiçbir gruba izin vermemek gerekir. Resmi tören yapılırken pankart açılmaz. Ama bir gruba izin verip diğerine izin vermemek doğru değildi” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2014, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474