banner564

‘İstifalar sürecek’

DP’nin Alsancak örgüt başkanı eşyalarını toplayıp gitti

‘İstifalar sürecek’
banner598

Çiğdem AYDIN

İktidarın küçük ortağı Demokrat Parti Ulusal Güçler’den (DP-UG) 200’e yakın kişinin istifa ettiği ve Genel Başkan Serdar Denktaş’a güvensizlik belirtildiği iddiaları gündemdeki yerini koruyor. DP-UG kurmayları her ne kadar bu durumu yalanlasa da iddiaların ardı arkası kesilmiyor.

Diyalog’a konuşan, DP-UG Alsancak Örgüt Başkanı Fuat Neşe ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Gürkan Bahit ve Ali Fahri görevlerinden ayrıldıklarını belirterek, Genel Sekreter Hasan Taçoy tarafından ‘Parti içinde istifa yok’ açıklamasını yalanladılar.

Fuat Neşe, kendisi gibi birçok kişinin da DP-UG’den ayrılacağını ileri sürerek kararlarından dönmeyeceklerini belirtti.

 

Örgüt binası boşaltıldı

Fuat Neşe, Alsancak’ta bulunan DP-UG Örgüt binasını dün boşaltarak anahtarı Girne İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Eşref Gezmiş’e teslim etti. Örgüt binasını boşaltırken, binaya gelen Hasan Gezmiş’le Fuat Neşe arasında kısa süreli sözlü bir tartışma yaşandı. Örgüt binasındaki masa, sandalye ve yine Fuat Neşe’ye ait olduğu belirtilen mutfak eşyaları binadan taşınırken Girne İlçe Yönetim Kurulu üyesi Hasan Eşref Gezmiş’in kendisine, “bu eşyalar senin mi, sen paranla mı aldın” sorusu üzerine, sözlü tartışma yaşandı.

 

Bu işe başkan da şaştı

Fuat Neşe telefonla ulaştığı DP-UG Girne İlçe Başkanı Mustafa Özdeğirmenci’nin Alsancak’a gelmesi ile birlikte yaşanan tartışma son buldu. Mustafa Özdeğirmenci yaşanan olay karşısında, “şaşkınım” demekle yetindi

 

Diyalog Gazetesi’ne konuşan DP-UG Alsancak Örgüt Başkanı Fuat Neşe şunları söyledi:

 

“Her dönemin adamı değiliz”

Fuat Neşe (Alsancak Örgüt Başkanı)

“Çok üzülerek söylüyorum 14 yaşından buyana aktif bir şekilde Demokrat Parti’nin içinde yer aldım. Bu partinin ideolojisine hayatım boyunca dik durarak sahip çıktım. Bu partinin içinde 22 yılda öğrendiğim dik durmak ve her dönemin adamı değil her dönem adam olmaktır. Bugün geldiğimiz bu noktada üzülerek söylüyorum bu partinin tabanına hiç bir şekilde sahip çıkılmadığını görüyor ve yaşıyorum. İstifa nedenimiz Ulusal Güçler değildir bunu buradan açık yüreklilikle söylüyorum. Yıllardır Demokrat Partili olduğumuz için bir çoğumuz işlerimizi kaybettik ama yine de vazgeçmedik. Devletin halini de bildiğimiz için devletten iş de istemedik özelde iş kurabilmek için fırsat bekledik sağolsunlar onu da yaptırmadılar. Biz bu imzaları toplarken amacımız parti içinde birliği yeniden sağlamaktı fakat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş bizlerin bu isteğini anlayamamış bizleri dinleme nezaketinde dahi bulunmamıştır. Bu nedenle toplanan imzalar istifa ile sonuçlanacak.Tavanda UBP ile DP arasında bir birleşme olsa da net söylüyorum tabanda bu birleşme yoktur. İki partinin de liderleri kamuoyunu ve basını bu yönde yanıltmaktadırlar.

 

“Ya biz ne olacağız?”

Serdar Denktaş “benim tek bir misyonum var o da 366 kişiyi kurtarmaktır” demiştir. Bizler de DP’li olarak kendisine soruyoruz “peki ya biz”, “bizim için kapı kapı gezip oy isteyen insanlar” sabırla bir yıldır bu soruların yanıtını bekledik. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Bu süreç yaşanırken atı alan üsküdarı geçmiştir. Bu siyasi bir karardır bizim derdimiz. İlçelerimizle değil Merkezledir bunu da özellikle belirtmek isterim. Şu anda toplam 17 kişi istifa etmiştir.Yalnız şunu belirteyim bizler partimizden değil görevlerimizden istifa ettik ve gerekirse partimizden de istifa edip yolumuza bağımsız bir şekilde devam edeceğiz.”

 

 

“Karardan geri dönüş yok”

Gürkan Bahit (DP-UG Örgüt Yönetim Kurulu Üyesi)

“Öncelikle şunu belirteyim ki ben uzun yıllardır Demokrat Partiliyim ve bugün gelinen süreçte ne yazık ki istifa etmek durumundayız. Bizler bu kararı vermek istemezdik ama ne yazık ki merkez bizi buna mecbur bıraktı. Bu lokali iki yıldır işletiyorum ve toplasanız 2-3 kez gelmişlerdir buraya ya seçim yada toplantı zamanı. Kendi lokaline bile sahip çıkamayan bir hal aldık çok üzgünüm ama bu siyasi kararımızdan geri dönmeyeceğiz.”

 

Ali Fahri (DP-UG Örgüt Üyesi )

“Ben Ulusal Güçler (UG) kanadından geldim bu partiye ama burada da birlik olmadığını görüyorum. Bir siyasi partide birliği örgütler, ilçeler ve asli olarak da Genel Başkan sağlar ama bugün gelinen süreç gösteriyor ki bizleri zaten yok saydılar. Arkadaşlarımızla yolumuza devam edeceğiz. Bizimle olanlar bizimledir”.

 

Celal Dereli (DP-UG Kurultay delegesi)

“Ben istifa etmedim ama gerekirse ederim eğer Serdar bey UBP ile yerel seçimlerde işbirliği yapma kararından geri dönmezse ben de istifa ederbilirim.”

 

“İstifa edenler DP’li değil”

Hasan Eşref Gezmiş (Girne İlçe Yönetim Kurulu Üyesi)

“Benim haberim yoktu bu istifalardan geldim buraya bakayım. Ne var, ne yoktur diye. Bu imza verip de istifa ettiğini söyleyen arkadaşlar zaten Demokrat Parti ile bağlantısı olmayan arkadaşlardır. Bir Fuat Neşe işte o da istifa etmiş bende basından öğrendim. Toplam 89 imza vardır ama bunlar dediğim gibi DP’li değiller. Üstelik böyle bir zamanda istifa edilmesini de doğru bulmuyorum.”

 

 

Mustafa Özdeğirmenci (DP-UG Girne İlçe Başkanı )

 

“Doğrusunu isterseniz şaşkınım. Bende şimdi geldim ve bu durumu yeni öğreniyorum. Partimizin yönetim kurulları toplanacak ve karar verecek benim tek başıma yorum yapmam doğru olmaz. Tüzük neyi gerektirirse onu yapacağız herhalde böyle bir durum karşısında. Ama arkadaşlar partiden değil görevlerinden istifa etmişlerdir. Parti içinde yaşanan bu durumları ilçe yönetimini bu akşam toplayarak görüşeceğim.”

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2014, 12:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473