banner564

İstişare sürüyor

Parti kurma konusunda henüz karar vermediğini ifade eden Özersay, eski yüzlerle değil yeni isimlerle bir siyasi oluşumun mümkün olduğunu belirtti

İstişare sürüyor
banner598
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bağımsız aday olarak yer alan Prof. Dr. Kudret Özersay, seçim sonrası başlattığı istişare ve bölgelere teşekkür ziyaretlerini sürdürüyor.
Bu çerçevede önceki gün Güzelyurt bölgesine giden Özersay, Güzelyurt merkez, Aydınköy, Doğancı ve Yayla köylerinde vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti.
Özersay, siyasi bir parti kurulması konusunda henüz bir karar vermediğini belirterek, vatandaşların genel anlamda siyasete ciddi bir güvensizlik duyduğunu gözlemediğini ve bu güvensizliği aşmanın yollarının ne olduğu konusunda değerlendirme yapmaya devam ettiğini vurguladı.
Özersay, “Vatandaş ‘eski’ diye tanımladığı isimlerle, yüzlerle yeni bir yol yürünmesini istemiyor. O nedenle işinin ehli yeni yüzlerin bir araya gelmesi ve gerçekten ülke yararına bir vizyon etrafında birleşmesi esas olmalıdır. Bu unsurlar bir araya getirilebildiği takdirde yeni bir siyasi oluşum tabi ki mümkündür” dedi.
Bu süreçte gözlemlediği en önemli hususun; geçmişte siyasi parti yönetimlerinde yer almış olanlara olası yeni bir oluşumda vatandaşların hiç de sıcak bakmadıkları olduğuna dikkat çeken Özersay, şunları dile getirdi:
“Vatandaş ‘eski’ diye tanımladığı isimlerle, yüzlerle yeni bir yol yürünmesini istemiyor ve bu konuda herkes hem kızgın hem de çok hassas. Atılacak hatalı bir adım, daha en baştan vatandaşın güvenini sarsabilir. O nedenle bugüne değin siyasete uzak durmuş ya da siyasete küstürülmüş, işinin ehli yeni yüzlerin bir araya gelmesi ve gerçekten ülke yararına bir vizyon etrafında birleşmesi esas olmalıdır. Bu unsurlar bir araya getirilebildiği ve toplum olarak daha farklı bir siyasete sahip çıkmaya, ayak uydurmaya hazır olduğumuzu gösterebildiğimiz takdirde yeni bir siyasi oluşum tabi ki mümkündür.”

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2015, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473