banner564

İsyandayız - (cinayetin perde arkası)

Bilge Lord Kunduracı, ayrılık aşamasında olduğu eşinin sosyal medyada paylaştığı fotoğrafı görünce tepki olarak oğlu Ercan’ı bıçaklamaya başladı, ölmeyince erkesi gün vahşete devam etti

İsyandayız - (cinayetin perde arkası)
banner598

 Suna ERDEN

Gönyeli’de işlenen ve ülke genelinde infial yaratan vahşi cinayetin detayları ortaya çıkmaya başladı. 7 yaşındaki oğlu Ercan Kaya’yı 17 bıçak darbesiyle öldüren 36 yaşındaki Bilge Lord Kunduracı, dün sabahın erken saatlerinde Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada zanlının suçunu itiraf ettiği belirtildi.
Kan donduran cinayetin zanlısının, ayrılma aşamasındaki eşinin facebookta yayınladığı bir fotoğrafı görünce 7 yaşındaki oğlunu öldürmeye karar verdiği iddia edildi. Yine katil zanlısı annenin ifadesine göre, çocuğunu 26 Mayıs akşamı bıçaklamaya başladığı ancak eylemine devam etmediği, 27 Mayıs’ta bıçaklamayı sürdürerek öldürdüğü belirtildi.

Kan donduran cinayeti anlattı
Bilge Lord Kunduracı’nın ifadesinde, eşi ile ayrılma aşamasında olduklarını, bu duruma gelmelerinin sebeplerinden birinin de eşinin ailesi olduğunu ve sosyal medyada ailesi ile fotoğrafını paylaşınca sinirlenip kendisi ile çocuğunu öldürmeye karar verdiğini söylediği öğrenildi. Zanlı ifadesinin devamında ise cinayeti nasıl işlediğini anlattı. Zanlı, 26 Mayıs Cumartesi akşamı Ercan Kaya’yı uyuduğu esnada bıçakla karnından yaraladığını ancak fiiline devam etmediğini öne sürdü. 27 Mayıs Pazar sabah saat 08.00 sıralarında yeniden eyleme geçtiğini ve Ercan Kaya’yı karnından ve göğsünden defalarca bıçakladığını itiraf eden zanlı, oğlunun hemen ölmediğini akşam saat 22.00 sıralarında yaşamını yitirdiğini iddia etti. Zanlı oğlunun ölümünün kesinleşmesinin ardından bileklerini keserek intihara teşebbüs ettiğini de ileri sürdü.

Ölüm kararını 26 Mayıs’ta verdi
Yaşanan vahşi cinayeti soğukkanlılıkla itiraf eden zanlı dün tutuklama talebiyle sabahın erken saatlerinde ve yoğun güvenlik önlemleri altında Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. 
Cinayet soruşturmasını yürüten Müfettiş Mehmet Sözmener, olguları aktardı. Zanlının ifade verip suçunu kabul ettiğini kaydeden polis,  zanlının ayrılma aşamasında olduğu eşi Ercan Kunduracı’nın 25 Mayıs tarihinde sosyal medyada yaptığı paylaşıma sinirlenerek, kendisinin ve oğlunun yaşamına son vermeye karar verdiğini söyledi. Polis, zanlının 26 Mayıs Cumartesi akşamı Ercan Kaya’yı uyuduğu esnada bıçakla karnından yaraladığını ancak fiiline devam etmediğini açıkladı. Zanlının 27 Mayıs Pazar saat 08.00 sıralarında yeniden eyleme geçtiğini ve Ercan Kaya’yı karnından ve göğsünden defalarca bıçakladığını kaydeden polis, zanlının bileklerini keserek intihara teşebbüs ettiğini ve bilincini kaybederek yere düştüğünü belirtti. 

Watsapp’tan mesaj attı
Ercan Kaya’nın hemen ölmediğini, zanlının Pazar akşamı saat 22.30 sıralarında oğlunun öldüğünü tespit ettiğini belirten polis,  zanlı Kunduracı’nın babası Tahir Lord’un yanında çalışan bir şahsa Watsap’tan mesaj atarak, oğlunu öldürdüğünü, kendisinin kötü olduğunu bildirdiğini açıkladı. Polis, söz konusu şahsın ise olayı zanlının babası ile annesine aktardığını ve Tahir Lord ile Sümer Lord’un olay yerine gittiğini belirtti. Polis, Tahir Lord’un çektiği acıya dayanamayarak yaşamını yitirdiğini dile getirdi.

Oğlunun yanına uzandı
112 Acil Servis’ten aldıkları bilgi üzerine olay yerine gittiklerini kaydeden polis, eve gittiklerinde anne ile oğulun aynı yatakta olduğunu ve sağlık görevlileri tarafından kontrol edilirken gördüklerini söyledi. Zanlının olay mahallinde ifade verdiğini, polis karakolunda da suçunu itiraf ettiğini kaydeden polis, soruşturmanın devam ettiğini belirterek, zanlının 3 gün tutuklu kalmasını talep etti.
Yargıç Rauf Kürşad, işlenen suçun vahametine vurgu yaparak zanlının 3 gün tutuklu kalmasına emir verdi. Zanlı kalabalık bir polis koruması altında getirildiği mahkemeden yine yoğun güvenlik önlemleri altında götürüldü. 

Otopsi raporu açıklandı
Bu arada Ercan Kaya Kunduracı ile dedesi Tahir Lord’a dün Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde otopsi yapıldı. Polis Basın Subaylığından yapılan açıklamaya göre, Kunduracı’ya yapılan otopsi neticesinde “ceset üzerinde, dördü öldürücü olmak üzere birçok delici ve kesici alet yarası bulunduğu ayrıca cesedin iki günlük ölü olabileceği, ölüm sebebinin ise delici ve kesici alet yarasına bağlı olarak gelişen iç ve dış kanama olduğu” tespit edildi. Tahir Lord’un otopsisinde ise, ölüm sebebinin kalp yetmezliğine bağlı olarak gelişen “kalp krizi” olduğu açıklandı.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2018, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474