banner564

İthal izni verildi

Çavuşoğlu devreye girdi, kırmızı greyfurtlar imha edilmekten kurtuldu

İthal izni verildi
banner598
Sebze meyve toptancısı Onbaşı Ltd’nin getirdiği ancak ithal iznine takılıp imha edilmesi kararı verilen kırmızı greyfurtlar kurtuldu. 
Diyalog’ta dün yayınlanan konuyla ilgili haberin ardından Tarım Bakanı Nazım Çavuşoğlu devreye girdi ve kırmızı greyfurtun adaya girişine izin verildi. 
Onbaşı Ltd Direktörü Hasan Onbaşı dün yaptığı sosyal medya paylaşımı ile gelişmeleri duyurdu. İşte o paylaşım:
 “03/04/2017 pazartesi Girne Limanı’ndan ithal etmek isteyip sorun yaşadığımız greyfutları 04/04/2017 salı gün Sayın Tarım Bakanımız Nazım Çavuşoğlu’nun duruma müdahalesi ile ithal etmiş bulunmaktayız. Anlayışlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Yasalara uyarak hiç bir kurum kuruluş ile ters düşmemek zihniyeti ile hareket ediyoruz etmeye de devam edeceğiz. Süper marketler, marketler, oteller, restoranlar ve ürünlerimizi ticari veya üretim olarak kullanan tüm sektörler neticede tüketiciden gelen talepleri bizden arz ediyor. İşimizi yapabilme izni istiyoruz. İyi günler sevgiler diliyorum.”

Neler yaşanmıştı?
Otellerin kırmızı greyfurt talebi üzerine yurt içinde tarama yapan Onbaşı Ltd bulduğu 100 kilogram ürünü satın alıp müşterilerine ulaştırmış, KKTC sınırları içerisinde başka da kırmızı greyfurt ürünü kalmadığını tespit etmişti. Bu durum üzerine Hollanda’dan ürünü ithal etmiş ancak henüz ithal izni açılmadığı için Tarım Dairesi 900 kilogram ürünün imha edilmesi kararı almıştı. İşletme sahibi Hasan Onbaşı sosyal medya paylaşımı ile bu durumu eleştirmişti.

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2017, 10:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474