banner564

Kaan Kaşoğlu tutuksuz yargılanacak

Lapta’da yolu, karşıdan karşıya geçmeye çalışan turiste çarparak ölümüne neden olan zanlı Kaan Kaşoğlu hakkındaki polis soruşturması tamamlandı

Kaan Kaşoğlu tutuksuz yargılanacak
banner598
Girne-Güzelyurt anayolunda karşıdan karşıya geçmeye çalışan 64 yaşındaki Lon Constantine Ressu’e çarparak ölümüne neden olan zanlı Kaan Kaşoğlu hakkındaki polis soruşturması tamamlandı. Poliste üç gün tutuklu kalan zanlı dün teminat talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.
Duruşmada, zanlı Kaan Kaşoğlu’nun, Girne-Güzelyurt anayolunun 6-7. kilometreleri arasında saat 20.30’da, yönetimindeki MJ 991 plakalı araç ile Girne’ye doğru seyrettiği sırada, yürüyerek yolun karşısına geçmeye çalışan Lon Constantine Ressu’e (E-64) çarptığı belirtildi. Polis, kazada ağır yaralanan Ressu, kaldırıldığı Girne Dr. Akçiçek Hastanesi’nde yapılan tedavinin ardından Lon Constantine Ressu ‘in Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne sevk edildiğini, ancak hayatını kaybettiğini aktardı. Kazanın ardından mahkemeye çıkarılarak tutuklanan zanlı Kaan Kaşoğlu hakkındaki polis soruşturmasının tamamlandığını kaydeden polis, tamamlanan soruşturma sonucunda sürücünün dikkatsiz ve süratli olduğunu, yolun aydınlatmasının bulunmadığını, sadece araç ışıkları ile aydınlatıldığını ve Ressu’nun kaza esnasında lacivert renkte koyu renk kıyafet giydiğini belirtti. Polis, KKTC-TC vatandaşı zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Pazarlamacı şoför
İddia makamı aktarılan olgular ışığında zanlının ehliyetine en konulmasını talep ederken, avukatı, müvekkilinin pazarlamacı şoför olarak çalıştığını, iki kardeşine ve annesine baktığını ehliyetine el konulması halinde ailenin geçimiminin tehlikeye düşeceğini söyleyerek ehliyetine el koyulması yönünde emir verilmemesini talep etti.

Ehliyetine el koyulmadı
Duruşmaya bakan Yargıç Fügen Ulutekin, yurt dışına çıkış yasağı, haftada bir gün ıspatı vücut,5 bin TL nakit teminat yatırılması ve bir kefilin 100 bin TL tutarında kefalet senedi imzalaması şartları ile zanlının tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Yargıç, zanlının ehliyetine el konulması halinde ailenin maddi geçiminin tehlikeye gireceğine kanaat getirdiğini belirterek, bu yönde emir vermeyi uygun görmediğini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2014, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474