banner564

‘Kabul edilemez’

Öğrencisine cinsel tacizde bulunmakla suçlanan Müzik Profesörü, DAÜ yönetimi tarafından açığa alındı 

‘Kabul edilemez’
banner598

 Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörlüğü, üniversite öğretim elemanlarından birinin, bir öğrenciye karşı cinsel saldırı ve tacizde bulunduğu iddialarını üzüntü ile karşıladığını, konuya ilişkin soruşturmanın sürdüğünü duyurdu.

DAÜ Rektörlüğü, önceki gün basına da yansıyan konu hakkında yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, DAÜ Senatosu tarafından 2015 yılında kabul edilen Cinsel Taciz ve Saldırıya Karşı Politika Belgesi uyarınca konunun ivedi ve aktif değerlendirme, adil ve nesnel değerlendirme, gizlilik ve beyanın esas alınması ilkelerine uygun şekilde ele alındığına dikkat çekilerek, meselenin polise ve yargıya aktarılarak, soruşturmanın devam ettiğine dikkat çekildi.
Açıklamada, bu aşamada ilgili öğrenciye DAÜ-PDRAM başta olmak üzere, gerekli tüm desteğin verildiği ve üniversite olarak öğrencilerinin yanında olacakları vurgulandı.
İlgili soruşturmada zanlı konumunda bulunan öğretim elemanının ise soruşturma sonuçlanıncaya değin masumiyet karinesi ilkesi de dikkate alınarak, geçici olarak görevinden uzaklaştırıldığı ifade edildi. Açıklamada, soruşturma sonunda konu suçla bağlantısı tespit edilerek teminata bağlanması halinde ise, üniversitenin gerekli yaptırım ve önlemleri alacağı belirtildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Doğu Akdeniz Üniversitesi olarak, üniversitemizin tüm bireyleri için pozitif bir öğrenme, çalışma ve yaşama ortamı, kişisel, entelektüel ve akademik gelişimi besleyecek demokratik bir üniversite ortamı ve kamusal bir hak olan karşılıklı saygıya dayalı özgür eğitim ve çalışma ortamını sürdürmek temel görevimizdir. Bu ortamın devamını sağlamanın kararlılığında olduğumuzu kamuoyu nezdinde vurgulamak isteriz.”

Sendikadan açıklama

Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası da (DAÜ-SEN), kamuoyuna yansıyan bir öğrencinin taciz edilmesi iddiasının, doğruysa kabul edilemez olduğunu belirtti.
DAÜ-SEN’den yapılan yazılı açıklamada, olaydan büyük üzüntü duydukları vurgulanarak, “Bu iddialar doğruysa kabul edilemez bir durum içerisindeyiz. Bu olay bizi çok derinden üzmüştür. Kadın ve erkek tüm öğrencilerin her açıdan özgürce okuyacakları bir ortam için mücadele ediyoruz. İnsanlık onuru için mücadele ediyoruz” ifadelerine yer verildi.
DAÜ'de okuyan tüm gençlerin akademisyenlere emanet olduğuna işaret edilen açıklamada, “Olayın tarafsızca, zanlının hakları çiğnenmeden kovuşturulup mahkemenin doğru kararı vermesini umuyoruz” denildi.

Ne olmuştu
Müzik Öğretmenliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. M.Ö. kız öğrencisine cinsel saldırı ve cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklanmıştı. 
Zanlının dersleri hakkında bilgi almak için ofisine giden öğrencisi L.Ö.’ye cinsel saldırı ve cinsel tacizde bulunduğu öne sürülmüştü.
Şikâyet üzerine tutuklanan zanlının ifadesinde, “Dostane bir şekilde yanaklarından öptüm” dediği belirtilmişti.
Hakkındaki soruşturma başlatılan zanlı Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk emri alınmıştı.
Mahkemede,  şikâyetçi L.Ö.’nün dersleri ile ilgili bilgi almak için müzik öğretmeni olan zanlının ofisine gittiğini, orda bulunduğu esnada öğretmenin önce bacaklarını ve kollarını okşadığını daha sonra da kendisini kucaklayıp her iki yanağından öptüğünü, sonrasında ise dudaklarından öpmeye çalıştığını ancak başaramadığını anlattığı aktarılmıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474