banner564

Renkli bir gün oldu

Kıbrıs’ın en güzel köylerinden biri olan Akdeniz’de ‘Ayrelli festivali’ düzenlendi

Renkli bir gün oldu
banner598

    Lapta Belediyesi ve Akdeniz Köyü Muhtarlığı işbirliğinde 7’ncisi düzenlenen Ayrelli Festivali büyük ilgi gördü. Kuzey Kıbrıs’ın değişik bölgelerinden Akdeniz’e giden vatandaşlar hem alış-veriş yaptı, hem de güzel havadan yararlanarak doğada gezinti yaptı.

   Kortej yürüyüşünün ardından Akdeniz köyü meydanında yer alan açılışa yoğun katılım oldu.
    Antik çağlardan beri bilinen ve insan sağlığına büyük fayda sağladığına inanılan Ayrelli bitkisinin tanıtımının hedeflendiği festivale Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da katıldı. 
   Ayrelli Festivali kapsamında kurulan stantlarda, el sanatları ile yöresel lezzetlerin sunumunun yanı sıra, Ayrellinin farklı pişirme yöntemleri ile Ayrelli tadım etkinliklerinin ön plana çıktığı aktiviteler de yer aldı.
   Akıncı, açılışta yaptığı konuşmada, 2013 yılından bu yana düzenlenen festivale eşiyle birlikte köyden biriymiş gibi her yıl katıldığını, etkinliğin giderek geliştiğini görmekten mutluluk duyduğunu belirti.
   Orman içinden geçilerek denize ulaşılan Akdeniz köyünün güzelliğinin sadece doğasıyla sınırlı olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Akıncı, Akdeniz köyünden olan ve iki yıl önce vefat eden sanatçı Erol Akcan’ı rahmet ve saygıyla andı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473