banner564

Kaçakçılara gün doğdu!

Gazimağusa ile Girne liman ve gümrük çalışanları, 4 aylık ek mesai ücretleri ödenene kadar, mesai dışında hizmet vermeyecek

Kaçakçılara gün doğdu!
banner598
Gazimağusa ile Girne liman ve gümrük çalışanları, 4 aylık ek mesai ücretleri ödenene kadar, mesai dışında hizmet vermeyecek.
Kamu İşçileri Sendikası(Kamu-İş), Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) ve Gümrük Çalışanları Sendikası (Güç-Sen), Gazimağusa ile Girne limanı ve gümrükteki üyelerinin, 4 aylık ek mesai alacakları ödenmeden ek mesai kapsamında hizmet vermeyeceğini açıkladı.
Devletin gelir kapısı olan gümrükler şu anda, polisler ve Maliye Bakanlığı’ndan kaydırılan başka memurlar tarafından kontrol edilmeye çalışılıyor.

“Alacaklarımız ödensin, eylem kaldırılsın”
Güç-Sen Başkanı Erol Emin Diyalog muhabirine yaptığı açıklamada Maliye Bakanlığı’na çağrıda bulundu, “Bizimle görüşülsün ve bir protokol imzalayarak, eylemimizi kaldıralım” dedi. 
Emin, ek mesailerin 3 aydır ödenmediğini, çalışanların kendi araçlarıyla ve ceplerinden harcayarak mesai yaptıklarını ifade ederek, “Ödeme planı yapılmadan ek mesai çalışmayacağız” diye konuştu. 

“Devlet sırtımızdan para kazanıyor”
Devletin gümrük memurlarının yaptığı ek mesaiden para kazandığını ancak çalışanları ödemediğini söyleyen Başkan Emin, “Tüccar yaptığımız ek mesainin saatine devlete 75 TL ödüyor. Devlet bana bir çalışan olarak 25 TL ödenmesi gerekiyor. Yani 50 TL zaten benim sırtımdan kazanç sağlıyor. Bu rakam göç yasasıyla işe giren personelde 65 TL’ye çıkıyor. Çünkü devlet o personele bu iş için saatine 10 TL ödüyor. Biz sadece emiğimizin karşılığını istiyoruz” dedi.
Geçmişte uzun süreli bu tarz eylemler yapıldığını anımsatan Erol Emin, “Gümrük memurları kapılarda yok, bu kaçakçılığa olanak sağlıyor, devletin kaybı çok daha büyük olacak” şeklinde konuştu. 
 
Amcaoğlu: Görevlendirme yapıldı 
Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Olgun Amcaoğlu, Diyalog’a yaptığı açıklamada eylem sonrasında gümrük kapılarının boş kalmaması için başka memurlar ve polislerin görevlendirildiğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2016, 10:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473