banner564

"Kadın Birlikte Güçlüdür”

Meral Akıncı’nın Cumhurbaşkanlığı Sarayında düzenlediği resepsiyona yoğun katılım oldu

banner598
Tuğçe Ülkü AYDIN
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı’nda resepsiyon verdi. 
Yoğun ilgi gösterilen resepsiyonda, konukları, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı birlikte karşıladı ve kadınların gününü kutladı.
"Kadın Birlikte Güçlüdür” mesajıyla gerçekleştirilen resepsiyona, çok sayıda kadının yanış sıra, Kıbrıs'taki yabancı misyon temsilcileri de katıldı. 
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Türk kadının hak ettiği yerde olması için Cumhurbaşkanı olarak elinden geleni yapmaya hazır olduğunu belirterek, ancak bunun için asıl gayreti kadınların göstermesi gerektiğini, kadınların kendi hak ve davalarına sahip çıkmaları gerektiğini vurguladı. 

Akıncı: Kıbrıs bir ada mıdır… 
Resepsiyonda konuşan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Dünya Kadınlar gününü kutladı. 
“Kıbrıs bir ada mıdır, cennetten bir parça mıdır” şarkısının sözlerine atıfta bulunan Cumhurbaşkanı Akıncı, bugün sonsuzluğa, cennete uğurlanan Kamran Aziz’in hatırası önünde saygıyla eğildiğini, O’nun arkasında güzel şeyler bıraktığını söyledi. 
Toplumsal eşitlik, kadın erkek eşitliğine adalet kavramının yaratılmasının uğraş istediğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Akıncı, kadınların emek kavgasının çok eskilerden bu yana devam ettiğine değindi. 
“Kadın birlikte güçlüdür” diyen Cumhurbaşkanı Akıncı, kadınların mücadelesinde erkeklerin soyutlanmaması gerektiğini, kadınların mücadelesine inanan erkeklere ihtiyaç olduğunu kaydetti. 
Müzakerelerin başarısının sadece kendilerine bağlı olmadığına, kendilerine anlayış gösterecek muhataplara ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, müzakerelerde gelinen son durum hakkında kadınlara bilgi verdi. 

74 öncesinin yaşanmayacağı bir anlaşma
Kıbrıs Türklerini 1974 öncesinde yaşananları, yaşamayacağı bir geleceğe taşımak için uğraş verdiklerine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Akıncı, bunun için çalıştıklarını, karşı tarafın bir hata yaptığını, yaptıkları hatayı düzeltmeleri halinde, ertesi gün masaya geri dönebileceğini söyledi. 
“KKTC’de evimizin içini düzelterek yola devam edeceğiz” diyen Cumhurbaşkanı Akıncı, KKTC’nin devletimiz olduğunu ve onu her geçen gün daha ileriye götürmenin başta hükümetler olmak üzere herkesin görevi olduğunu vurguladı. 
Meral Akıncı da, tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayarak, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin yaşandığı bir dünyada Cumhurbaşkanı Akıncı’nın sözlerinin kendilerini gururlandırdığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2017, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473