banner564

‘Kadromuz temiz’

Milletvekili adaylarıyla birlikte Diyalog Medya’yı ziyaret eden Özyiğit “Tarafsız, doğru ve ilkeli yayın yapıyorsunuz”dedi; seçimler konusunda halktan destek istedi

‘Kadromuz temiz’
banner598
Teoman TURAN
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Diyalog Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar’ı ziyaret ederek, seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi.
 Özyiğit, ziyaretteki konuşmasında Diyalog gazetesi ve televizyonunun tarafsız, doğru ve ilkeli yayın yaptığını belirtti.
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit şunları söyledi: “Çeşitli kurum kuruluşları ziyaret ediyoruz ve görüş düşüncelerimizi paylaşıyoruz. Bu vesileyle Kıbrıs Türk basınında son derece önemli yeri olan Diyalog TV ve Diyalog Gazetesi’ni ziyaret ettik. Sevgili dostum Reşat Akar başkanlığındaki bu medya kuruluşu, ülkenin tarafsız haber alma potansiyelini çok iyi bir şekilde yukarılara tırmandıran bir kuruluştur.  

“Haber alma özgürlüğü kısıtlanmamalı”
    Eğer demokrasinin gelişip kökleşmesini istiyorsak, vatandaşların haber alma özgürlüğü hiçbir şekilde kısıtlanmamalıdır. Burada kesinlikle basın mensuplarına, basın kuruluşlarına önemli görevler düşüyor. Her kesimin sesinin vatandaşa ulaştırılması olmazsa olmazdır. Aksi takdirde sadece ülkeyi yönetenlerin sesi oluyorsa orada demokrasinin varlığı sorgulanır hale gelir. Dolayısıyla medya kuruluşları bizim için vazgeçilmezdir. Tarafsız ve objektif bir şekilde hem bizim hem herkesin haberlerini en kısa ve en etkili şekilde bizlere ulaştırmaya çalışan basın kuruluşlarını bir kez daha kutluyorum. Bu vesileyle ben Sayın Reşat Akar yönetimindeki Diyalog TV ve Diyalog Gazetesi mensuplarına görevlerinde başarılar diliyorum ve diyorum ki; 7 Ocak değişim ve dönüşümün geleceği gündür.  Biz halkımızın beklentisi doğrultusunda, halkımızın bize verdiği görev doğrultusunda geçmişi temiz, güçlü bir kadro kurduk ve özgür bir gelecek için  yoldayız. Gelin siz de katılın bu yolu birlikte  yürüyelim.”

Akar: Çizgimizi koruyacağız
Diyalog Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar da yaptığı konuşmada, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ve diğer arkadaşlarına seçimde başarılar diledi. 
Diyalog Medya’nın kurulduğu günden beri çizdiği yayın politikasıyla tüm siyasi partilere eşit mesafede durduğunu belirten Akar, “Tarafsız, araştırmaya dayalı yayıncılık yapacağız dedik ve bu çizgimizi koruyoruz, koruyacağız. Tabi demokrasilerde siyasi partiler gibi medya da olmazsa olmazdır” dedi.
Muhabirlerin yaptığı haberlerin kaynak belirtilmeden, izin alınmadan kullanılmasının ciddi bir sorun olduğuna işaret eden Reşat Akar, medya çalışanlarının güvence altında olmamasının da başka bir sıkıntı kaynağı olduğunu dile getirdi.
Diyalog Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Akar şunları söyledi: “Bu çok değerli mesleğimizin daha ciddi, daha inandırıcı biçimde ilerlemesi, ülkemizin demokrasisinin gelişmesi açısından sorunlardan arınması son derece önemlidir.  Sizlerin de buna önümüzdeki  süreçte parti olarak katkılar yapacağınıza  inanıyorum. Sosyal medyada telif hakkı kullanmadan, muhabirlerimizin yaptığı haberlerin kaynak belirtilmeden ve izin alınmadan kullanılması ciddi bir sorundur.  Medya çalışanlarının güvence altında olmaması da ayrıca başka önemli bir sorundur. Biz buna özen gösteriyoruz. Bu şekilde bir takım sıkıntıların ortadan kalkmasıyla daha  sağlıklı bir yayın anlayışının olacağını düşünüyorum.  Sizlere başarı diliyorum.”

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2017, 12:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474